Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası SEC Yüzünden Halka Açılma Anlaşmasını Feshetti

Kripto para borsası Bullish, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) düzenleme çalışmaları nedeniyle halka açılma planlarından vazgeçerek mevcut anlaşmayı iptal etti.

Bullish 22 Aralık tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı duyuruda, 8 Temmuz 2021’de ilan ettiği özel amaçlı satın alma şirketi (SPAC) Far Peak Acquisition Corporation (FPAC) ile olan birleşme ve halka açılma anlaşmasını feshettiğini bildirdi. Fesih nedeni olarak SEC’nin mevzuat konusunda geciken netleştirme çalışmaları ve şirketlerin beyan süreleri kalmaması gösterildi.

Bullish ve FPAC arasında yapılan anlaşmada şirketler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar dosyalama ve başvuru işlemleri tamamlanamazsa birbirlerine fesih hakkı tanımıştı. Şirketler, aradan geçen 18 ayda olağanüstü bir çaba göstermiş olsalar da başvuru hazırlıklarının 31 Aralık tarihine yetişemeyeceğini belirttiler. Ayrıca FPAC, zaman kısıtlamaları ve piyasa koşulları nedeniyle yeni bir birleşme aramadığını bunun yerine 7 Mart 2023 veya daha erken bir tarihte kendisi tasfiye etmeyi planladığını bildirdi.

Bullish CEO’su Brendan Blumer, halka açık bir şirket olma arayışlarının beklenenden uzun sürdüğünü ancak SEC’nin kripto para piyasasını herkes için şeffaf ve güvenilir bir yer yapma çalışmalarını takdir ettiğini belirtti.

Fark Peak CEO’su Thomas Farley ise konu hakkında, Bullish’i Fark Peak hissedarlarına sunamadıkları için hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirdi. Şirketin, lansmandan bu yana elde ettiği başarıların FPAC’nin beklentilerini karşıladığı ve operasyon yönetiminden de oldukça memnun kaldıkları da Thomas Farley’in ifadeleri arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!