Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Bitcoin’in Güçlü Duruşuna Hayran Kaldı: Yükseliş İçin Bu Gerekli!

Ünlü milyarder yatırımcı Bill Miller, Bitcoin’in (BTC) FTX iflası sonrasında bu seviyelerde tutunmasına şaşırdığını söyledi ve bir yıldan uzun süresi olan herkesin Bitcoin’den çok karlı çıkacağını öne sürdü.

Bill Miller 22 Aralık tarihinde Barron’s’da yayınlanan bir röportajda, kripto para sektörüne ve Bitcoin’e değindi. FTX iflası sonrasında birçok kişinin kripto para ekosisteminden çıkmasına rağmen Bitcoin’in 16.800-17.000 dolar seviyelerinde tutunabilmesine şaşırdığını ifade eden yatırımcı, aslında yaşanan bu çöküş sırasında fiyatın yarı yarıya daha düşmesini beklediğini dile getirdi.

Yakın zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikalarını gevşetmesiyle beraber Bitcoin’de tekrar karlı günlerin geleceğini düşünen Miller, bir yıldan uzun vadesi bulunan herkesin Bitcoin’den oldukça karlı çıkabileceğini iddia etti.

Öte yandan ünlü milyarder, kripto para sektöründe oldukça ucuz hisseler bulunduğunu öne sürerken herkesin servetinin %1’i kadar Bitcoin yatırımı yapmaması için bir neden olmadığının altını çizdi.

Kripto para sektörünün son zamanlarda bir miktar “iskontolu” olduğunu ima eden yatırımcı, yönettiği fonlarda Coinbase ve Silvergate hisseleri bulundurduğunu söyledi. Miller, Coinbase’i “alanında şeffaf, tekellerden biri” olarak tanımlarken Silvergate’in biraz daha “tartışmalı bir potansiyeli” olduğunu dile getirdi. Ancak buna rağmen Silvergate’in geçtiğimiz yıl 155 dolar seviyesinde bulunan hisse senedi fiyatının bugün 17 dolar olduğunun altını çizmekten geri durmadı.

Yakın zamanda kişisel ve yönettiği fonların portföyüne Silvergate ve Coinbase alımı yaptığını belirten Miller, varlıklarını kolay kolay satmayı düşünmediğini, yatırım stratejisinin gücünü hareketsizlikten aldığını vurguladı. Ayrıca Miller, Bitcoin’de maliyetinin çok düşük olduğunu bu sebeple satmak gibi bir düşüncesi olmadığını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!