Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Ekonomist: Ethereum’daki Düşüş Normal

Ekonomist Nouriel Roubini, Ethereum’daki düşüşün normal olduğunu çünkü platformda aktif bir şekilde hizmet veren merkezi olmayan uygulama sayısının çok düşük sayıda kaldığını belirtti. Roubini, şöyle konuştu:

”Ethereum’daki düşüş bana kalırsa normal. Yüzde 75’lik bir düşüş yaşanıyor. Birçok merkezi olmayan uygulama da bildiğimiz gibi saadet zinciri ve casino oyunları gibi şeyler. Kripto paraların zaten hemen hepsi değerinin %99’unu kaybetmiş durumda, o yüzden bunda garip bir durum göremiyorum.”

Ancak bazı analistler, Roubini’nin yanıldığını iddia ediyor. İnternetin ilk çıktığı dönemlerde de ilk uygulamaların aslında hemen hiçbir şey başaramadıklarını belirten analistler, alt yapı geliştikçe ve işler daha bilinir hale geldikçe, çıkan uygulamaların kalitesinin son derece fazla şekilde arttığını ve bunun Ethereum ve diğer tüm Blockchain ağları için geçerli olabileceğini belirtiyor.

Ethereum’da da Sharding ve Plasma gibi iki güncellemenin ön planda olduğunu hatırlatan analistler, Buterin ve ekibinin bu konu üzerinde ciddi şekilde kafa patlattığını ve bu sorunu çözmek için ciddi mesai harcadıklarını belirtiyor.

Şu anda CryptoKitties gibi görece basit uygulamalar platformda yerini alan ilk şeylerden olurken, merkezi olmayan borsaların ise merkezi rakipleri ile pek de bir mücadele etme şansı bulunmuyor ancak bazı otoritelere göre bu durum sonsuza dek böyle sürmeyecek. Analistlere göre, Ethereum ağının teknik alt yapısı iyileştikçe ve gerekli çözümler sunuldukça, platform üzerinde şimdiye kıyasla çok daha kaliteli işler ve uygulamalar geliştirilebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment