Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Trader, Goldman Sachs’e Verdi Veriştirdi: Sektörü Manipüle Ediyorlar, Dediklerini Yapmayın!

Amerikan basınına bir röportaj veren eski hedge fonu yöneticisi Garen Ovsepyan, Goldman Sachs bankasını sert sözlerle eleştirdi. Goldman Sachs’in önce kripto para trading masası açacağı yönünde haberler yaptırdığını ancak sonra kararından vazgeçtiğini hatırlatan Ovsepyan, bu durumun kripto para piyasalarının ne kadar kolay manipüle edilebilen bir enstürman olduğunu gözler önüne serdiğini ifade etti.

Ovsepyan, şöyle konuştu:

”Goldman Sachs, aynı diğer birçok sektör paydaşı gibi, kripto para piyasalarına bir şekilde giriş yapacak. Bu tarz büyük işletmelerin bugüne söylediği hiçbir şeyi yaptığını görmedim. Trade yaptığım ve bu işten para kazandığım dönemde artık iş öyle bir hal almıştı ki, onlar ne derse tersini yapıp para kazanıyorduk. Bu durum 15 yıldır böyle ve yakın vadede de pek değişeceğe benzemiyor.”

Piyasaların bu tarz kasıtlı hareketlere karşı güçlü durması gerektiğini belirten Ovsepyan, aksi takdirde bu tarz kurumların kolaylıkla hedeflerine ulaşabildiğini belirtti. Ovsepyan, şöyle konuştu:

”Sell the rumours, buy the news olayı artık trading mevzu bahis ise birazcık eskidi. Artık bu durumun değiştiğini görüyorum çünkü genelde artık dedikodular satın alınmıyor ancak haberler sürekli olarak satılıyor ve piyasalar sıkışıyor.”

Kripto para sektörünün volalitesinin oldukça yüksek olduğunu ve bundan dolayı da manipülasyonun geleneksel piyasalara kıyasla çok daha fazla olduğunu belirten Ovsepyan, bu durumda da insanların ciddi paralar kaybettiğini ve bunun hoş bir durum olmadığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment