Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Geliştirici: 2019, Yüzde 51 Saldırılarının Yılı Olacak

Ethereum Classic’in yaşadığı ve belki de bugüne kadar en büyük sükseyi yaratan yüzde 51 saldırısının etkileri, kripto para dünyasında tartışılmaya devam ediyor. Bu yaşanan saldırı, başta Bitcoin olmak üzere birçok dev Proof of Work (PoW – iş ispatlı) kripto paraların güvenlik kapasitelerini bir kez daha tartışmaya açarken, konuyla ilgili bir açıklama da ünlü kripto para geliştiricisi David Vorick’ten geldi.

Merkezi olmayan uygulama Sia’nın kurucu ortağı ve CEO’su olan Vorick, yaptığı açıklamada 2019 yılının yüzde 51 saldırılarının yılı olabileceği yönünde bir uyarı yaparken; yaşanan saldırılar ile ilgili olarak da, protokollerdeki temel zayıf noktaları gösterdi.

Protokollerin yeterince güçlü olmadığını ve artık yüzde 51 saldırılarının sadece ufak hacimli koinler için değil; diğer büyük kripto paralar için de bir olasılık olduğunu ifade eden Vorick, şunları söyledi:

”Alt koin geliştiricilerinin yaptığı en büyük hatalardan birisi de paylaşılmış cihazları kullanmak. Yani, farklı kripto paralar aynı PoW algoritmasına sahip olursa, o zaman o farklı kripto paraların hepsi hedef haline geliyor. Bu da, işin güvenliğini ciddi oranda azaltan bir durum.”

Vorick, aynı zamanda bir başka önemli noktaya daha parmak basmayı ihmal etmedi. Sia kurucu ortağı ve CEO’su olan başarılı isim, artık kripto para piyasasında yaşanan düşüşler sayesinde bu zayıflıkların iyice ayyuka çıktığını ifade ederken, yüzde 51 saldırısı düzenlemek için maaliyetlerin giderek düştüğünün de altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment