Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü İş Adamına 4 Coin Projesi İçin 290 Milyon Dolarlık Kripto Para Suçlaması!

İsrail polisi, bir futbol takımının eski sahibi ünlü iş adamı Moshe Hogeg ve ortaklarını 290 milyon dolarlık kripto para dolandırıcılığı ile suçladı.

Bloomberg tarafından servis edilen bir habere göre İsrail polisi, 2 yıllık bir soruşturmanın sonunda 23 Ağustos Çarşamba günü iş adamı Moshe Hogeg ve ortaklarını yatırımcıları kripto para dolandırıcılığı ile 290 milyon dolar dolandırmakla suçladı.

Moshe Hogeg ve adı verilmeyen ortaklarının 2017 ve 2018 yıllarında 4 kripto para projesi için yatırımcılardan toplanan milyonlarca doları kişisel çıkarları ve harcamaları için kullandığı iddia edildi. İsrail polisi 2 yıl süren soruşturma kapsamında 180 tanığın sorgulandığını, yaklaşık 900 delil toplandığını, bir miktar para ve mülke el konulduğunu bildirdi.

İsrail polisi tarafından savcılığa sunulan dosyada, Moshe Hogeg’in dolandırıcılığın yanı sıra hırsızlık, kara para aklama, sahtecilik ve vergi kaçakçılığı ile suçlanması gerektiğine yer verildi.

Öte yandan Moshe Hogeg ve beraberindeki 7 kişi daha önce 2021 yılında tutuklanmış ancak sonrasında ev hapsi şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!