Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kitabın Yazarı: Bitcoin, Global Borca Çözüm Olacak

Ünlü ekonomist ve öğretim görevlisi Saifedean Ammous, katıldığı bir podcast yayınında Bitcoin ile ilgili olarak konuştu.

Başarılı ekonomi profesörü, yaptığı açıklamada Bitcoin’in global çapta borç krizine çözüm olabilecek kudrette bir ürün olduğunu ifade ederken, bu konuya örnek olarak da Venezuela’yı verdi.

Bitcoin Standardı adlı bir kitabın da yazarı olan Ammous, konuyla ilgili olarak şu sözleri sarf etti:

”Bitcoin, itibari para borç krizi ve politik sıkıntılara çözüm olabilecek teknolojik bir buluş. Bu noktada önümüzdeki dönemde çok daha ilginç gelişmeler yaşanmasını bekliyorum.”

Ammous’a göre, her ne kadar Bitcoin ve diğer kripto paralar önümüzdeki dönemde hayatımıza girecek olsalar da, insanlar dolar kullanmaktan kolay kolay vazgeçmeyecekler.

Başarılı profesör, bunun ana sebebinin de, birçok kişinin halen vergilerini ve faturalarını dolar ile ödüyor olması olduğunu ifade etti.

Ancak buna karşın Bitcoin’in borç balonunu patlatacak kadar güçlü bir ürün olduğunu belirten Ammous, sözlerini ise şu ifadelerle noktaladı:

”Şu anda itibari para sistemi çökmek üzere, adeta uzatmaları oynuyorlar. Bu durum da artık bir balon etkisi yaratmaya başladı. Ancak Bitcoin ile birlikte bu balonu ortadan kaldırma şansımız ortaya çıkmış durumda.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment