Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Kripto Para Borsası Huobi, Yeni Yıl Öncesi Küçülmeye Giden En Güncel Kripto Para Firması Oldu!

2018 yılı başlangıçta bir çok yeni kripto para birimleri ile ilgili firmanın kurulmasına ve filizlenmesine sebep olurken, 2018 yılı sonu ise bunların bir çoğunun ya kapanmasına ya da ciddi bir şekilde eleman çıkarılmasına yol açtı.

Çinli madencilik devi Bitmain‘in %85 civarında çalışanını işten çıkartacağı haberinin ardından, başka bir sektör devi Huobi kripto para borsası da ciddi oranda çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. South China Morning Post tarafından paylaşılan haberde de vurgulandığı üzre, başka bir Çinli şirket olan Huobi Group, 1.000 üzerinde çalışanı işten çıkartmaya hazırlanıyor ve yeni yıl öncesi ciddi bir değişime giden firmalar arasında yerini alıyor.

Pekin tabanlı Huobi Group, yaptığı işten çıkarmalara rağmen ”çekirdek işletmeler ve yeni gelişmekte olan piyasalar” için gelişmeye ve eleman almaya devam edeceğini vurgulayarak, sadece belirli alanlara yönelmek için iş gücü dağılımı yaptığını açıkladı.

Huobi gibi önde gelen bir kripto para borsasını ve Bitmain gibi bir madencilik devinin bu denli kriz içerisinde olması, kripto para sektörü için tehlike çanlarının çalmaya başladığı anlamına gelebilir. Bu iki devin yanı sıra geçtiğimiz tarihlerde Ethereum’un ”üretim tabanı” olarak da bilinen ConsenSys, %60 ve üzerinde çalışanını işten çıkartacağı haberlerini doğrulamıştı. Firma CEO’su Joseph Lubin, konu hakkında yaptığı açıklamada, ”çok rekabetçi bir evrende kendimizi bulduk” ifadesi ile durumu özetlese de, kripto para birimi piyasası 2018 yılında kesinlikle güçsüze yer olmadığını göstermiş oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment