Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eski Mt. Gox CEO’su Mark Karpeles, Masum Olduğunu İddia Etti!

Neredeyse bütün kripto para topluluğunun ismini duyduğu Mt. Gox borsasının eski CEO’su Mark Karpeles, Tokyo içerisinde devam eden davasındaki son ifadelerinde, firmanın milyonlarca dolarlık müşteri fonlarını çaldırması ve sonuç olarak iflas etmesinde hiçbir parmağının bulunmadığını ve tamamen masum olduğunu iddia etti.

CEO, Mt. Gox verilerini sahtekarca manipüle etmek suçundan yaklaşık 340 milyon yen (3 milyon dolar) civarında bir para cezası alabilme riskine sahip. Karpeles Perşembe günü yaptığı savunmasında, müşterilerin kripto para birimi fonlarını hacklenmeden koruyamadığı için özür dilediğini, ancak mahkemede sunulan bütün suçlamalarla alakası olmadığını ve masum olduğunu iddia etti.

Ticari hacim konusunda bir zamanlar dünyanın en büyük kripto para borsası olan Mt. Gox, 2014 yılında borsanın o tarihlerde 480 milyon dolar değerinde 800.000 Bitcoin çaldırmasının ortaya çıkması sonucu iflasa sürüklenmişti. Ancak daha sonra bazı ‘çalınan’ Bitcoin’lerin, bir donanım cüzdanında bulunduğu ortaya çıkmıştı. Karpeles 2017 yılında Japonya’yı terk etmemek şartı ile kefaletle serbest bırakılmıştı ancak şahsına yapılan suçlamalar hala tam olarak düşmüş sayılmaz.

Hacklenme süreci ile ilgili herhangi bir suçlama ile karşı karşıya olmasa da, davayı açan kişiler CEO’nun Mt. Gox müşterilerine ait 340 milyon yen’i 2013 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında kendi kişisel hesabına transfer ettiğini iddia etmekte. İddiaya göre Karpeles söz konusu miktarı bir yazılım geliştirme firmasına yatırım yapmak için kendisine aktardı.

Eski CEO bunun anı sıra borsanın bakiyesini şişirmek için Mt. Gox’un trading sistemini manipüle etmekle de suçlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment