Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Açıkladı: Bitcoin Sert Yükselişe Başlayacak! İşte Nedeni

Galaxy Digital CEO’su milyarder Mike Novogratz, Bitcoin’in (BTC) bu yıl daha yüksek fiyatlarla işlem görmeye devam edeceğini belirterek sebeplerine değindi.

Novogratz 5 Nisan tarihinde yayınlanan röportajda, ABD’de geçtiğimiz haftalarda kripto dostu Signature, Silicon Valley ve Silvergate bankalarıyla başlayan bankacılık krizi ve borç çılgınlığı nedeniyle Bitcoin’in yüksek performans gösterdiği bir sene geçirmesini beklediğini belirtti.

Bitcoin’in geleneksel finansal krizlere karşı tepkisini yakın zamanda yaşanan pandemi dönemine atıfta bulunarak tanımlayan Novogratz, mevcut ekonomik ve politik dönemde benzer hareketler beklediğini ima etti.

ABD ekonomisi hakkında ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz politikası konusundaki ısrarını devam ettiremeyeceğini düşündüğünü dile getiren milyarder, yakın zamanda daha ılımlı politikalara gidilebileceğini öne sürdü. Novogratz ayrıca FED’in mayıs ayında faiz artırımı yapsa dahi bunun son artış olacağını söyledi.

Öte yandan yakın zamanda yükselen altın fiyatlarına dikkat çeken Novogratz, Bitcoin piyasasının da altın piyasası ile benzer işaretler taşıyor gibi göründüğünü bu nedenle altın fiyatındaki artışın Bitcoin’e yansımasının da olası olduğunun altını çizdi ve altının yaz aylarında 3.000 dolara kadar ulaşabileceğini belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 günde içerisinde %24,7 değer kazanan BTC, son 24 saatte %2,2 düşük yaşayarak yazım itibariyle 27.946 seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!