Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Davasındaki ABD’li Anonim Şirketler İfşa Oldu: Dev İsimler Şaşırttı!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance’e açılan davada adı geçen üç anonim şirketten birinin belli olmasının ardından diğer ikisinin kimliği de belli oldu. 

Bloomberg 5 Nisan tarihinde konuya aşina kaynakların ifadelerine dayandırdığı haberde, CFTC tarafından Binance’e açılan davada borsanın müşterisi olarak adı geçen ABD’li iki anonim şirketin Jane Street Group ve Tower Research Capital’ın olduğu öne sürüldü.

Davada geçtiğimiz günlerde belli olan Ticaret Firması A olarak nitelendirilen şirketin Radix Trading olduğu belirtilirken Ticaret Firması B’nin Jane Street ve Ticaret Firması C’nin Tower Research Capital olduğu ortaya konuldu.

Şirketler, konu hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı. Ancak Radix Trading kurucu ortağı Benjamin Blander yakın geçmişte konu hakkında yaptığı açıklamada, kanunlara aykırı bir uygulamalarının bulunmadığını dile getirmişti.

Ayrıca dosyada, Ticaret Firması B olarak geçen Jane Street’in İngiltere’ye bağlı bir ada ülkesi olan Jersey’de bir iş partneri bulunduğu ancak ilgili şirketin herhangi bir çalışanı ve Jane Street’in sermayesi dışında anlamlı bir sermayesi bulunmadığı ayrıntısı dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!