Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Davasında Gelişme: ABD’li 3 Şirketten Birinin Kimliği Ortaya Çıktı!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) tarafından Binance’e açılan davada adı geçen ABD merkezli üç anonim şirketten birinin kimliği belli oldu. 

The Wall Street Journal (WSJ) tarafından sunulan habere göre CFTC tarafından Binance’e açılan davada, “Ticaret Firması A” olarak adlandırılan ABD’li şirketin Chicago merkezli Radix Trading olduğu anlaşıldı. Söz konusu kritik bilgi, Radix’in kurucu ortağı Benjamin Blander‘ın verdiği bir röportaj sayesinde ortaya çıktı. CFTC tarafından sunulan dava dosyasında, Binance’in ABD’li müşterilere gizli ve yasa dışı şekilde hizmet verdiğine değinilirken borsada yasa dışı bir şekilde aktif olan üç farklı ABD merkezli firmaya dikkat çekilmişti.

Öte yandan dosyada, Ticaret Firması A’dan bir üst düzey yöneticinin Binance’e kişisel hesabı aracılığıyla bağlandığına yer verilmiş ve bu şüpheli bir hareket olarak tanımlanmıştı. İddia hakkında net konuşan Blander, o hesabın kendisine ait olduğunu ve başlangıçta test amacıyla Binance’e bağlanmak için kullandığını söyledi.

Blander, şirketin birkaç yıl boyunca denizaşırı iştirakler ve bir aracı kurum aracılığıyla Binance ile işlem yaptığını ifade ederken söz konusu işlemler için yasal incelemelerin ve denetimlerin yapıldığının altını çizdi.

Sektördeki birçok öncü kuruluşunda Binance ile benzer işlemlere ve bağlara sahip olduğunu sözlerine ekleyen Blander, yine de gizlilik hükümlerine atıfta bulunarak CFTC davasındaki diğer iki şirketin adını açıklamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!