Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Ülkede Kadın Yatırımcılar Kripto Para Ticaretinde Erkeklerden Daha Başarılı!

 Singapurlu kadınların erkeklerden daha başarılı kripto yatırımlarına sahip olduğu ortaya kondu.

Kripto para borsası Independen Reserve 28 Mart tarihinde yayınladığı bir ankette, Singapur’da ikamet eden 1.500 kişinin kripto para piyasına dair görüşlerine başvurdu. Anketin en ilginç sonucu kadınların %4’lük bir farkla erkeklerden daha başarılı işlemlere sahip olması oldu.

Verilere göre ankete katılan kadınların %76’sı yıl içerisinde kripto para işlemlerinden kar elde etmiş veya zarar etmemişken bu oran erkeklerde %72 olarak belirlendi. Borsa, Singapur’da faaliyete geçtiği 2021 senesinden bu yana ilk kez bu yıl kadınların erkeklerden daha yüksek performans gösterdiğini ifade etti.

Independen Reserve, bu yıl kripto para yatırımı yapan kadınların %7’lik bir artışla %37’ye ulaştığını ayrıca kripto para yatırımı yapan kadınların %24’ünün portföylerinin %20’sinden fazlasını kripto paralara ayırdığını ortaya koydu. Öte yandan verilere göre kripto para yatırımı bulunan erkekler geçtiğimiz yıla göre %1 azalarak %48’e geriledi.

Kadınların kripto para yatırımlarına başlamalarında en büyük etkenin sosyal çevreden gelen duyumlar olduğu anket tarafından ortaya konurken erkeklerin kripto yatırımlarına başlama konusunda en büyük motivasyonlarının yatırımlarını çeşitlendirme olduğu ortaya çıktı.

Katılımcıların %48’i mevcut portföylerine daha fazla ekleme yapmayı planladığını aktarırken %43’ü yatırımlarını diğer kripto paralar ile çeşitlendirmeyi planladığını belirtti.

Independente Reserve CEO’su Lasanka Perera, geçtiğimiz yıl kripto para sektöründe yaşanan çöküşlerin kullanıcıların sektöre olan güvenini olumsuz yönde etkilediği dile getirdi. Ancak CEO, yakın zamanda yaşanan bankacılık krizi ile beraber insanların merkeziyetsiz finansa (DeFi) karşı görüşlerinde yeniden bir iyileşme olduğunu ifade etti.

Singapur halkının kripto para sektörüne yönelik uzun vadeli iyimserliğinin yüksek oranda Singapur regülasyonlarından kaynaklandığını dile getiren CEO, ülkenin bu konudaki en net ve sağlam düzenlemelerden birine sahip olduğunun altını çizdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!