Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Şangay Güncellemesi İçin Belirlenen Tarih Onaylandı: İşte Detaylar

Ethereum (ETH) ağında stake edilmiş tokenların kilidini açma yolunda son aşamaya gelinerek Şangay güncellemesinin belirlenen tarihi onaylandı.

Ethereum Vakfı 28 Mart tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı blog gönderisinde, “Şangay” ve “Capella” güncellemesinin birleşimi olan ve geçtiğimiz ay “Sepolia” test ağında aktif hale getirilen “Shapella” yükseltmesinin TSİ 12 Nisan 01.27 tarihinde ana ağda aktif edileceğini duyurdu.

Verilen bilgilere göre bir bütün olarak EIP-4895’i ilk defa ana ağa tanıtacak olan güncelleme, 194.048. epochta gerçekleşecek. Shapella güncellemesiyle birlikte, Beacon Chain’de stake edilmiş ETH’ler çekilebilir duruma gelecek.

Öte yandan Beacon Chain üzerinde stake edilmiş 32,3 milyar dolar değerindeki 17,81 milyon ETH’in piyasa akışını bozmamak adına kademeli olarak serbest bırakılmasını sağlayacak çeşitli mekanizmaların kurulduğu belirtildi.

Ethereum çekirdek geliştiricisi Tim Beiko konu hakkında yaptığı açıklamalarda, 5 Nisan tarihine kadar Shapella güvenlik açıkları için hata bulma ödüllerinin iki katına çıkarıldığını dile getirdi. Ethereum hata bulma ödülleri bulunan hatanın ciddiyetine göre 4 bin dolar ve 500 bin dolar arasında değişiyor.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %10 değer kazanan ETH, son 24 saat içerisinde %4 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 1.806 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!