Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Şangay Yükseltmesi Bir Adım Daha Yakın: Shapella Başarıyla Başlatıldı

Ethereum (ETH) ağında stake edilmiş tokenların kilidini açma yolunda bir adım daha başarıyla atıldı ve Sepolia test ağı başarılı bir şekilde “Shapella”ya yükseltildi.

Ethereum geliştiricileri, Şangay yükseltmesine giden yolda 2. test ağı olan Sepolia’nın başarılı bir şekilde Shapella’ya yükseltildiğini açıkladı. Yükseltme, bugün 56832 epoch‘unda TSİ 08.10 civarında tamamlandı. Yol haritasına göre mart ayı içerisinde sıradaki test ağı olan Goerli’nin yükseltmesinin tamamlanması planlanıyor. Ardından Şangay ana ağ üzerinde devreye sokulacak.

Şangay için net tarihler belli olmasa da geliştiricilerin yorumlarına göre üç hafta arayla test yükseltmeleri yapılmaya devam etmesi durumunda, Goerli için bir sonraki test ağı yükseltmesi 21 Mart civarında gerçekleşecek ve bu da ana ağ Şangay yükseltmesinin nisan ayında devreye sokulacağı anlamına geliyor.

Kullanıcıların Beacon Chain üzerinde stake edilmiş Ethereumlarını çekmelerine olanak tanıyan Sopolia, yürütme ve doğrulama katmanları için de bir dizi verim optimizasyonunu beraberinde getirdi.

Shapella, Ethereum’un iki yükseltmesine “Shanghai” ve “Capella” yürütme katmanında para çekme işlemlerine izin vermenin yanı sıra Beacon zincir konsensüs katmanının geliştirilmesine atıfta bulunuyor. Bu hamlenin özellikle Ethereum’un stake eden kullanıcılara fayda sağlayacağı düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!