Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dev Bitcoin Yatırımcısının 2022 Zararı 1.1 Milyar Dolar!

Kripto para piyasasının dev yatırımcısı Digital Currency Group (DCG), 2022 yılında alt şirketi Genesis’in iflası ve kripto para piyasasındaki düşüşten kaynaklı olarak 1,1 milyar dolar zarar bildirdi.

Coindesk 27 Şubat tarihinde yayınladığı haberde, DCG’nin 2022 yılı 4. çeyrek finansal raporlarında 2022 yılında 1,1 milyar dolar zarar bildirdiğini belirtti. Verilen bilgilere göre DCG, zararın çoğunlukla Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere düşen kripto para fiyatlarından ve şirket bünyesinde yer alan kripto kredi platformu Genesis’in yeniden yapılandırılmasından kaynakladığını açıkladı.

Zarar Three Arrows Capital iflasının Genesis üzerindeki etkisinden ve düşen kripto para fiyatlarından kaynaklandı.

Raporda, DCG’nin 2022 yılı sonu itibariyle 5,3 milyar dolarlık varlığa sahip olduğu ortaya kondu. Varlıkların 262 milyon dolarının nakit veya nakit benzerlerinden oluştuğu görülürken dijital varlıklar, Grayscale hisseleri, girişimler ve fon yatırımları dahil olmak üzere yatırım varlıklarının 670 milyon dolara denk geldiği beyan edildi. Şirket, kalan varlıkların büyük bölümünün Grayscale ve Foundry tarafından tutulan varlıkları kapsadığını ifade etti.

Verilen bilgilere göre şirketin 4. çeyreğe dair zararı 24 milyon dolar olurken net geliri 143 milyon dolar olarak kaydedildi. DCG’nin 2022 yılına ait net gelirinin ise 719 milyon dolar olduğu görüldü. Yapılan bağımsız bir değerleme sonucunda şirketin hisse değerlemesi 2,2 milyar dolar olarak belirlenirken bu değerin hisse başına 27,93 dolarlık bir meblağı yansıttığı açıklandı.

DCG sözcüleri konuya dair yaptığı açıklamada, tüm yatırım varlıkları ve girişim portföyünün değerinin günlük olarak güncellendiğini belirtti. Ayrıca Genesis’in yeniden yapılandırılması ile ilgili olarak 2022 yılında yaşanılan zorluklara rağmen yeni bir dönüm noktasına ulaşıldığını dile getirdi. Raporda yeniden yapılandırma planı üzerinde devam edecek müzakerelerin birkaç ay sürmesinin beklendiği de dile aktarıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!