Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Forbes’in 1.8 Milyar Dolarlık Transfer İddiasına Ret Geldi

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Forbes’un 1,8 milyar dolarlık müşteri varlığının izinsiz bir şekilde hedge fonlarına aktarıldığı iddiasını reddetti.

Forbes tarafından yakın tarihte yayınlanan bir makalede, Binance’in geçen yıl müşterilerine ait stablecoinleri desteklemek için 1,8 milyar dolarlık teminatı izinsiz bir şekilde hedge fonlara taşıdığı öne sürüldü. Söz konusu iddiayı reddeden Binance ekibi, işlemlerin on-chain dahili cüzdan yönetimiyle ilgili olduğunu vurguladı.

Binance, söz konusu token teminatları için cüzdan yönetimi süreçlerinin her zaman kusursuz olmadığını daha önce kabul etmiş olsa da, kullanıcı varlıklarının teminatlandırılması hiçbir zaman etkilenmedi. Teminat cüzdanlarımızı yönetme süreçleri uzun vadeli olarak düzeltildi ve bu zincir üzerinde doğrulanabilir.

Forbes’ın iddialarının detayında Binance’in, bahsi geçen teminatı Alameda ve Cumberland gibi hedge fonlara aktardığı ve bunu müşterilerini bilgilendirmeden yaptığı görülüyor. Öte yandan fonların aktarıldığı cüzdanlar arasında TRON (TRX) kurucusu Justin Sun‘ın olması dikkat çekiyor.

2022 yılının Ağustos ayının ortalarından Aralık ayının başına kadar olan blokzinciri verilerini kapsayan iddialara göre toplamda 1,8 milyar dolarlık varlık bu doğrultuda aktarıldı ve süreç boyunca kullanıcıların düşündüğü aksine varlıklar teminatlı ve güvende değildi.

Binance’in baş strateji sorumlusu Patrick Hillman, Forbes’a verdiği yanıtta farklı cüzdanlar arasında para taşımanın bir sorun olmadığını ve şirkette sık sık yapıldığını belirtti.

Sözcü tarafından yapılan açıklamada belirtildiği gibi teminat sürecinde geçmişte yaşanan hatalar daha önce ekip tarafından kabul edilmiş ve bunun gelecekte tekrarlanmaması için daha şeffaf ve sürdürülebilir bir sistem aktif hale getirilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!