Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Forbes FUD’u Hakkında Açıklamalar: Hayal Kırıklığı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Forbes FUD’u hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Forbes tarafından yakın zamanda yayınlanan makale, CZ tarafından Binance hakkında FUD iddialarıyla dolu olduğunu belirtilerek sert bir şekilde eleştirildi. Kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirten CEO, Forbes’i bir borsanın temel olarak nasıl çalıştığını anlamamakla itham etti ve söz konusu makalenin mevduat işlemlerini görmezden geldiğini ifade etti:

Forbes bir borsanın nasıl çalıştığının temellerini anlamamış görünüyor. Kullanıcılarımız istedikleri zaman varlıklarını geri çekmekte özgürdürler. Kullanıcılarımızın ayrıca para çekebilmek için önce Binance’e para yatırması gerekir ki bu da blokzincirinde kolayca izlenebilir. Makale, mevduat işlemlerini alalen yok sayıyor.

Bizi FTX ile bir tutmaya çalışıyorlar

CZ’nin sert çıkış yaptığı bir diğer nokta ise makalenin gerek başlığında gerek içerik detaylarında iflas eden kripto para borsası FTX ile Binance’in bir tutulması oldu. Forbes’un asılsız makaleler yazmaya devam etmesi ve güvenilirliğini kaybetmesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını ifade eden CZ açıklamasını şu ifadelerle detaylandırdı:

Forbes, birçok suçlayıcı soru içeren, olumsuz dönüşler içeren, gerçekleri kasıtlı olarak yanlış yorumlayan başka bir FUD makalesi yazdı. Müşterilerimizin yaptığı bazı eski blokzinciri işlemlerine atıfta bulundular. Forbes, makale başlığı seçimi de dahil olmak üzere Binance ve FTX’i birlikte kategorize etmeye çalışmaktadır.

CZ açıklamasının devamında Forbes’in “yüklü miktarda fon çıkışı yaşandı” FUD’unu da tiye alan ifadeler kullandı. Binance’in aralık ayındaki milyarlarca dolarlık kullanıcı çekim talebini sorun yaşamadan karşıladığını vurgulayan CZ, “ben o esnada Dubai’de arkadaşlarımla takılıyordum” cümlesine yer verdi.

Açıklamasının sonunda, Binance’in eski hatalarından ders aldığını belirten CEO, bunun gelecekte tekrarlanmaması için Ethereum (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından sunulan ve daha şeffaf ve sürdürülebilir bir sistem olan zero knowledge (ZK) teknolojisinin uygulamaya koyulduğunu hatırlattı:

Yeni bir zero knowledge (ZK) yaklaşımı (Vitalik tarafından önerilen) kullanarak kullanıcılarımızın güvenliğini ve mahremiyetini koruyan rezerv kanıtını devreye soktuk. Binance kullanıcı fonlarını her zaman 1:1 oranında teminatlandırılmış şekilde saklamaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!