Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple (XRP) Neden Yükseliyor? Ralli Devam Edecek Mi? Fiyat Hedefi Neresi?

Ripple iki haftalık periyotta %60’lık yükselişle adeta şov yapmasına rağmen borsalardan XRP çıkışları sürüyor. 

Büyük miktardaki kripto para transferleri izleyen Whale Alert’in yaptığı paylaşımlardan alınan bilgilere göre son 24 saatlik periyotta 57 milyon dolar değerinde 102 milyondan fazla XRP borsalardan bilinmeyen cüzdanlara çekildi. Bu çıkışların 33 milyon dolarlık kısmı kripto para borsası Binance’ten gerçekleşirken 13 milyon dolarlık kısmı NEXO’dan, 11 milyon dolarlık kısmı ise Upbit’ten yapıldı.

Konuyla ilgili yorum yapan analistlere göre borsalardan yaşanan bu denli yüksek miktardaki XRP çıkışı, rallinin devam edeceğine işaret ediyor. Ayrıca XRP’nin 0,56 dolar seviyelerinin üzerinde kalıcı olması durumunda bir sonraki major direnç bölgesi 0,85-0,87 dolar seviyelerine kadar yükselmesi bekleniyor.

Ancak bazı analistler, Bitcoin’in (BTC) nispeten sabit kaldığı dönemde 0,357 dolar seviyelerinden %60’lık bir yükseliş performansı sergileyerek 0,575 dolar seviyelerine kadar yükselen Ripple’ın net bir direnç seviyesine ulaşmasından dolayı yükselişin sonuna geldiğini düşünüyor. Ripple, 0,56 dolar seviyesini aşarak son 10 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve yazım esnasında 0,5684 dolardan işlem görüyor.

Ripple’ın avukatlığını üstelenen John Deaton geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, kısa süre içerisinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC)-Ripple arasındaki davanın bir karara varılmasını beklediğini ve bu sürenin 30 günü aşmasının kendisini çok şaşırtacağını dile getirmişti. Bu açıklamanın da yükselişi tetiklediği nokta olduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!