Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Neden Yükseliyor? Son 2 Yılın En Büyük Günlük Fiyat Artışı

En popüler blockchain projelerinden Ripple (XRP) sert bir şekilde %30’a yakın yükseliş performansı gösterdi. Peki bu yükselişin sebebi ne?

Kripto para piyasası geçtiğimiz birkaç ay içerisinde büyük bir yükseliş performansı gösterse dahi XRP bu yükselişten yeteri kadar nasibini alamamıştı. Ancak XRP, TSİ dün 15.00 sularında yaşadığı büyük yükseliş ile yatırımcılarını sevindirdi.

Ripple ani bir fiyat artışı ile %27 yükselerek 0,389 dolar seviyelerinden 0,492 dolar seviyelerine ulaştı. Ripple yaşadığı bu yükselişle son 2 yılın günlük bazda en büyük fiyat artışını yaşadı.

Yükselişi Ne Tetikledi?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasında yaşanan menkul kıymet davasının yakın zamanda sonuçlanacağının düşünülmesi ve konuya yakın yetkililerden gelen açıklamalar bu yükselişte etkili oldu.

ABD Bölge Yargıcı Analise Torres, Ripple lehine bir karar aldı. Torres, SEC ve Ripple tanıklarının yakında açıklanacak olan özet karardan hariç tutulmasına karar verirken XRP aleyhinde tanıklık yapan uzman Patrick Doody’i de görevden aldı.

Ayrıca Ripple’ın avukatlığını üstelenen John Deaton, kısa süre içerisinde SEC-Ripple arasındaki davanın bir karara varılmasını beklediğini ve bu sürenin 30 günü aşmasının kendisini çok şaşırtacağını dile getirdi.

Öte yandan ABD iflas mahkemesi Yargıcı Michael Wiles geçtiğimiz günlerde yapılan bir duruşmada, SEC’nin Binance US.’in iflas etmiş kripto kredi platformu Voyager Digital’ı 1,02 milyar dolar karşılığında satın alma girişimine karşı yaptığı itirazın başka amaçlar barındırdığından şüphelendiğini ifade etmişti. Bunun üzerine Ripple yatırımcılar da bu iki davanın aynı hükmü taşıdığını ve davayı kazanacaklarını düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %19’luk bir yükseliş performansı sergileyen XRP, 0,46 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!