Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarder Cevapladı: Hala Bitcoin’i Tercih Ediyor Mu?

Bitcoin’i başından beri destekleyen kişilerden birisinin de eski bankacı ve ünlü milyarder Mike Novogratz olduğu biliniyor. Sektörde artık Bitcoin Boğası olarak anılmaya başlanan Novogratz, 2020 yılı tahmininden bir hayli uzakta olunsa da BTC’ye hala sempati duyduğunu açıkladı.

CNBC’nin Squawk Box programına konuşan Novogratz, Bitcoin hakkında olumlu açıklamalarda bulundu. Kripto paraları yaşanan bu sert düşüşe ve piyasanın durmasına rağmen sevdiğini ileten tecrübeli isim, Altın konusunda da ilginç bir açıklama yaptı. Novogratz, ABD Dolarının içerisinde bulunduğu durumun Altın için uzun vadeli yükseliş anlamına geldiğini vurguladı.

Bitcoin ve ABD Doları İlişkisi

ABD’nin bütçe açıklarının “mucizevi bir şekilde” ortadan kaybolmayacağını ifade eden Novogratz, bunun hem Bitcoin hem de Altın için olumlu olduğunu vurguladı. ABD’nin bütçe açığı da Koronavirüs döneminde inanılmaz bir artış yaşadı. Elde edilen son verilere göre bütçe açığının yıl sonuna doğru 3,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor.

Hükümetin Koronavirüs yüzünden zarar gören ekonomiye devamlı olarak para pompalaması, tabii ki bu durumun kötüleşmesinde etkili oldu. Böylesine kötü bir bütçe açığı en son 1969’lu ve 2000’li yıllarda görülmüştü. Dolar ve Bitcoin arasındaki negatif korelasyon da Novogratz’ın BTC sevdiğini açıklamasının bir başka sebebi olabilir. 2 Eylül tarihinde yaşanan sert düşüşün en büyük sebebinin de ABD Dolarının yükselişi olduğu biliniyor. Eğer Novogratz’ın tahmin ettiği gibi ABD Doları sert düşmeye devam ederse bu durum BTC için yeni bir ralli anlamına gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment