Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

YAM Fiyatı Neden Yüzde 40 Yükseldi?

DeFi dünyasının en tartışmalı kripto para birimlerinden YAM 24 saat içerisinde yüzde 40 değer kazandı. YAM fiyatı 24 dolardan 35 dolara kadar çıkınca birçok yatırımcının yüzü güldü. YAM fiyatındaki bu artış yaklaşmakta olan V3 güncellemesi ile açıklanabilir.

Ağustos ayında kurulan YAM Finance projesi birkaç gün içerisinde binlerce kişinin ilgisini çekti. Fakat projede kullanılan akıllı kontratlardan birinde bug çıkması YAM Finance projesinin iptal edilmesine yol açtı. Kimileri bunu DeFi dünyası için büyük bir skandal olarak yorumlasa da YAM Finance camiası henüz pes etmeye hazır değildi.

YAM Finance’in kurucusu bu yüzden YAM Finance V2’nun duyurusunu yaptı. YAM’in ikinci versiyonunda ilk versiyonda yer alan bazı sorunlar giderildi ve elbette o skandal bug giderildi. Fakat YAM kurucuları bunun geçici bir çözüm olduğunu, yakın zamanda V3’ye geçiş yapılacağını açıkladılar. YAM fiyatındaki artışın sebebi de tam olarak bu olabilir.

18 Eylül’de Geçiş Yapılacak

YAM Finance ekibi ağustos ayındaki skandalın üstünden birkaç hafta geçmişken 18 Eylül itibarıyla V3’ye geçiş yapılacağının müjdesini verdiler. Bu yeni güncellemede V2 kullanıcılarına sahip oldukları YAM miktarına birebir (1:1) olacak şekilde YAM temin edilecek. Kullanıcılar bu YAM’lerin %50’sini anında, geri kalanını ise 30 güne yayılan bir zaman diliminde alabilecekler.

V3 versiyonunda yalnızca tek bir likidite havuzu olacak. Bu havuzda YAM/yUSD paritesi üstünden yield ödülü verilecek. Bu havuzun üst limiti 925 bin olacak ve bunların %10’luk kısmı (92,500) ilk hafta içerisinde dağıtılacak. Toplam arz ondan sonraki her hafta boyunca %10 oranında azaltılacak.

YAM kurucuları bu yeni güncellemeden bir hayli umutlu görünüyorlar. Ekibin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayı şöyle aktarabiliriz:

“YAM protokolünün sorunsuz versiyonunu açıyor olmaktan ötürü çok mutluyuz. En başından beri yapmaya çalıştığımız şey buydu. Bu süreç bize çok şey kattı.”

YAM Fiyatı Bununla Yükseldi

YAM Finance’in üçüncü versiyonuna geçiş yapılacak olması YAM coin fiyatının yükselmesiyle sonuçlandı. Bundan 24 saat önce 24 dolar seviyesinden işlem gören YAM, gece saatlerinde 35 dolara kadar yükseldi. YAM yatırımcıları böylece %40’tan fazla kazanç sağlamış oldular.

24 saatlik YAM Finance V2 grafiği, Coingecko

YAM fiyatının ilerleyen saatlerde ise düzeltme sürecine girdiği söylenebilir. Coingecko verileri YAM’in bu yükselişin ardından yeniden 30 dolar altına indiğini göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment