Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Takipçilerine Kripto Para Uyarısı: Yapay Zekaya Dikkat Edin!

ABD’li ünlü milyarder yatırımcı Tim Draper, kendi sesini yapay zeka aracılığıyla taklit eden dolandırıcıların yatırımcıların kripto paralarına göz diktiğini açıkladı.

Tim Draper 19 Ekim günü sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yatırımcıları dolandırıcılara karşı uyardı. Özellikle son dönemde yapay zekanın gelişmesiyle ünlü isimlerin seslerini taklit eden dolandırıcıların arttığını belirten deneyimli isim, kendi “yapay sesinin” de dolandırıcılar tarafından kullandığını belirtti.

Bazı dolandırıcıların yapay zeka teknolojisi sayesinde kendi sesini taklit ederek kullanıcılardan kripto para almaya çalıştığını vurgulayan Draper, herkesi dikkatli olmaya davet etti:

Görünüşe göre yapay zeka giderek daha akıllı hale geliyor ve insanlar benim sesimi kullanarak size para kripto para göndermenizi sağlamaya çalışıyor. Lütfen halka açık X takipçilerinden asla para istemeyeceğimi bilin. Biri sorarsa o ben değilim. Onlar hırsız.

Yapay zeka kullanan dolandırıcılar daha önce de kripto para yatırımcılarını hedef almıştı. FTX’in Kasım 2022’deki çöküşünün ardından dolandırıcılar, kurucu Sam Bankman-Fried’in (SBF) FTX çöküşünden etkilenen kullanıcılara tazminat teklif ettiği bir deepfake videosu oluşturmuştu.

Benzer bir durum Mayıs 2022’de yaşanmış ve Tesla CEO’su Elon Musk’ın deepfake videosunu oluşturan dolandırıcılar kripto para airdrop’u yaptıklarına yönelik sahte bir kampanya yaymışlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!