Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Rapçi ‘T.I’, Bir ICO Sahtekarlığına Bulaştığı İddiasıyla Dava Ediliyor

Amerikalı rapçi Clifford Joseph Harris Jr., veya daha iyi bilinen ismiyle ”T.I”, kripto para ile ilgili yatırım sonrası işleri yolunda gitmeyen ve dava edilen en güncel ünlü isim oldu. Yatırımlarının dolandırıldığını iddia eden yatırımcılar, şemanın başındaki iş adamı Ryan Felton’un yanı sıra, reklam yaptığı gerekçesiyle ünlü rapçiyi de dava edecekler.

T.I Pump ve Dump Yapan ICO’ya Mı Karıştı?

TMZ’nin haberine göre, T.I ve Felton 2017 yılının Ağustos ayında FLiK isimli bir tokenin piyasaya sürülmesinde rol oynadılar. İkili, yatırımcılara yaptıkları vaatlerde her birisinin en az %25.000 kazanç elde edeceğini açıkladı.

Olay tam da ”ICO manyaklığının” zirvesinde gerçekleştiği için, bir çok insan böyle vaatlere anında kandı. Rapçinin söz konusu kripto para biriminin reklamını yaptığı sıralarda, Flik’in birim fiyatı 0.06 dolar civarındaydı ve Felton bunu değerinin bir yıldan kısa sürede 15 dolara çıkacağını iddia etti. Yatırımcılar ise bu sahtekarca düzenlenen ICO projesine ciddi anlamda 1.3 milyon dolar yatırdı.

Kızgın yatırımcıların iddiası ise, hem T.I’ın hem de Felton’un ortak bir şekilde pump ve dump şeması yaptıkları yönünde. Yatırımcı fonlarını kullanarak token’in değerini 0.21 dolar kadar çıkartan ikilinin, daha sonra ellerindeki bütün tokenleri satıp, platformu terk ettikleri vurgulanmakta. İddialara rapçi veya Felton tarafından bir cevap gelmedi ama geçtiğimiz günlerde bir etkinlik çıkışında kalabalık 10 kişi civarında bir grup, T.I’a sert prostestolarda bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment