Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Risk Sermayedarı FTX’i Kurtaracaktı: SEC Başkanının Söylemleri Engel Oldu

Risk sermayedarı Kevin O’Leary, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’ın yorumları sonrasında FTX’i kurtarma girişimlerini sonlandırdığını söyledi.

Kevin O’Leary 14 Kasım tarihinde katıldığı bir programda, FTX’in iflas başvurusundan saatler önce şirkete bir cankurtaran halatı atmak istediğini ancak SEC Başkanı Gensler’in yorumları sonrasında bu hamleden vazgeçtiğini belirtti.

FTX’in hem sözcüsü, hem hissedarı hem de müşterisi olan O’Leary açıklamalarında, iflastan bir gün önce devlet hazinesinden ve bazı emeklilik fonlarından FTX’in nakit sıkışıklığını düzeltmekle ilgili talepler alındığını öne sürdü. Sözcü, bu talebin bir kurumun veya devlet fonunun ilginç bir fırsat olduğunu düşünürlerse ortaya koyabilecekleri türden bir para olduğunu ifade etti. Yine de bu tür fırsatların, girişimin regülasyon tarafında bir sorunu olmadığına emin olunursa değerlendirildiğine dikkat çekti.

Ancak daha sonrasında Gensler’in kripto endüstrisinin önemli ölçüde uyumsuz olduğu ve daha fazla regülasyona ihtiyaç duyduğu yorumunu yapması üzerine bu fırsatın kurumların çıkarı ile artık uyuşmadığını belirten sözcü, o saatten sonra böyle bir imkanın kalmadığını söyledi. Ayrıca O’Leary, FTX’in likiditasyon problemini çözebilmesi için 3,5 ile 4 milyar dolar arasında bir meblağın yeterli olabileceğini tahmin ettiğini bildirdi.

Öte yandan sözcü yaşananların kripto para sektörünün sonunu getirmeyeceğini yalnızca regülasyonları hızlandıracağını öne sürdü. İçerisinde bulunduğumuz dip sürecinin sonlanması için birden fazla domino taşının devrilmesi gerektiği ancak kaç tane devrileceğini bilemeyeceğimiz de O’leary’nin açıklamaları arasında yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!