Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance FTX’i Satın Alma Süreci ve FTT Tasfiyesi Hakkında İngiltere’ye Kanıt Sunacak

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, İngiltere milletvekillerine FTX’i satın alma sürecine ve FTT satma kararına dair ayrıntılı bilgi ve belge sunacak.

Bloomberg’ün 15 Kasım tarihli raporuna göre, Binance’in Avrupa’daki hükümet işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Daniel Trinder, borsanın kripto varlık soruşturmasında tanık olarak bulunması nedeniyle İngiltere Parlamentosu Hazine Komitesi üyelerine bilgi sağlayacağını duyurdu.

Komite Başkanı Harriet Baldwin, komitenin Binance’in elinde bulunan FTT’yi tasfiye edeceğini duyurmasının olası piyasa sonuçları ve FTX’in olası satın alınmasıyla ilgili yapılan durum tespiti çalışmaları hakkındaki iç yazışmalar ve kayıtlar dahil kanıt sunulmasını beklediğini ifade etti.

Trinder, 6 Kasım tarihinde Binance’in 500 milyon doları aşkın FTT satmayı duyurması hakkında sorgulandı. Vekiller FTT satma kararının duyurulmasının FTX’in çöküşünü tetikleyeceğinin açık olup olmadığını sorduğunda, Trinder niyetlerinin bu olmadığını söyledi. Ayrıca masumiyetlerini destekleyen kanıtları sunacağını da taahhüt etti.

Trinder sunulan belgelerde Binance’in bir takım düzenlemeler yapabileceğini söyledi, Baldwin ise duruşmada borsanın, neden herhangi bir delili sakladığını açıklaması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Komite Başkanı Baldwin, Trinder’ı bu olaylar dizisinin bir oyuncusu olmakta itham ederken Trinder, Binance’in yalnızca kendi kullanıcılarını korumaya çalıştığını öne sürdü.

Görüşmelerde ifade veren diğer tanıklar yaşananların sektörü birkaç yıl geriye götürmesinin muhtemelen olduğunu söyledi.

Galaxy Digital Avrupa Başkanı Tim Grant konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Deneyimli gözler için bu yaşanılanlar kapalı kapılar ardında kötü bir aktörün bu yaşananların sorumlusu olduğunu gösteriyor. Bu bir kripto sorunu değil yönetim sorunudur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!