Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in Ardından OKX’den de FTX Çöküşünden Etkilenen Projelere Destek: 100 Milyon Dolarlık Fon

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından OKX, FTX çöküşünün ardından likidite problemi yaşayan ve Solana (SOL) ağından ayrılmak isteyen projeler için 100 milyon dolarlık bir kurtarma fonu açıkladı.

OKX’in resmi Çin Twitter hesabı 15 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımda, son zamanlarda yaşanan olaylardan kaynaklı kaliteli projelerin likidite sorunları yaşadığını söyledi ve bu projelerin gelişimini desteklemek amacıyla 100 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Bu 100 milyon dolarlık fon, projelerin sorunsuz bir şekilde Solana ağından taşınmasına, geliştirilmesine, teknik ihtiyaçlarına ve likiditesine yardımcı olacak.

Binance de dün benzer bir hamle gerçekleştirmişti. Kripto para borsasının CEO’su CZ yaptığı açıklamada, FTX’in iflasından etkilenen ancak güçlü olan projelere yardımcı olmak amacıyla “endüstri kurtarma fonu” oluşturacaklarını açıklamıştı. Binance’in yaptığı bu açıklamaya Huobi ve TRON ağının kurucusu Justin Sun da destek vermişti.

Birçok kripto para borsasının da “sektörü” ayakta tutabilmek adına benzer hamleler gerçekleştirmesi bekleniyor. Binance başlatacağı fon ile alakalı detay henüz vermezken Coinbase, KuCoin, Kraken ve Gate.io’nun da bu veya benzer fona destek olması bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!