Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Sigorta Şirketinin Baş Ekonomistine Göre Bitcoin (BTC) 200-300 Bin Dolara Ulaşamayacak: İşte Nedeni

Allianz Baş Ekonomi Danışmanı Mohamed El-Erian, Bitcoin’in (BTC) geçtiğimiz dönemlere göre çok daha istikrarlı olduğunu ancak yine de 200-300 bin dolar seviyelerine çıkamayacağını ifade etti.

Mohamed El-Erian 31 Ekim tarihinde CNBC’de yayınlanan Squawk Box programında, kripto para piyasasının genel gidişatına değindi. Kripto paraların ekosistemin bir parçası olarak hayatta kalması gerektiğini öne süren El-Erian, Bitcoin’in son dönemlerdeki istikrarına rağmen 200-300 bin dolar seviyelerine çıkamayacağını belirterek nedenlerini paylaştı.

Ekonomist, kripto paraların ödemeler konusunda ekosistemin bir parçası olarak hayatta kalması gerektiğini söyledi. Yalnızca daha iyi düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu belirten El-Erian, Bitcoin’in herhangi bir yeniliğin yaşadığı alışıldık döngülerden geçtiğini öne sürdü.

El- Erian’ın açıklamalarına göre Bitcoin, 2021’in üçüncü çeyreğinde yaşanan patlama ve aşırı tüketim evresinden sonra içerisinde bulunduğumuz kendisi ile ilişikli birçok fon ve yatırım ürününün piyasaya sürüldüğü aşırı üretim evresine geçti. Bu evrenin gözyaşlarıyla sonlandığını ifade eden ekonomist, Bitcoin’in geçtiğimiz dönemlere göre çok daha istikrarlı olduğunu ve kripto yatırımcılarının bu durumdan memnuniyet duymaları gerektiğini ifade etti.

Öte yandan ekonomist, Bitcoin’in kitlesel kabul görmeyeceğini düşündüğü için Bitcoin’in kitlesel kabulü sonucunda 200-300 bin dolar seviyelerine çıkacağına inanan ekonomistlere katılmadığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!