Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Siyasi Eleştirmen Dave Rubin, Patreon’u Bırakıp Bitcoin Kullanmaya Başladı!

Ünlü Amerikalı siyasi eleştirmen Dave Rubin, Patreon’un geçtiğimiz tarihlerde çeşitli isimlere uyguladığı sansür nedeniyle, bu platformun yerine artık Bitcoin ile fon toplayacağını duyurdu ve bunu kendi resmi Twitter hesabından açıkladı.

Rubin, geçtiğimiz hafta Washington Examiner kaynağı ile yaptığı bir röportajda, topladığı fonların yaklaşık ”%60 ve %70’ini oluşturan” Patreon’dan ayrılma sebebini, ”ana akım medya platformlarında ifade özgürlüğüne ve diğer özgürlüklere karşı bir tutum sergilemeleri” olarak belirtti.

Daha önce stand-up tipi komedi konusunda da tecrübesi olan Rubin, The Rubin Report isimli programın da sunucusu ve kurucusuydu. The Rubin Report özellikle uzun online röportajları ve politika ile mevcut durumları eleştiren yayınları ile öne çıktı ve ünlendi. Facebook ve Twitter özellikle geçtiğimiz tarihlerde sağcılara yönelik içerikleri filtrelediği ve baskıladığı için devasa eleştirilerle karşı karşıya kalsa da, Patreon bu konuda biraz daha sağcılara yakın bir platform olarak bilinmekteydi ancak bunun farkı Patreon’un bir sosyal medya değil, fon toplama platformu oluşuydu.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde özgür düşünceyi savunan bir sosyal medya platformu Gab da, Coinbase kripto para borsasında açtığı hesap yasaklanınca çareyi başka bir platform olan Square’de aramıştı. Gab’ın kurucusu yaptığı açıklamalarda Coinbase yerine Square’in Cash App uygulamasını kullanacaklarını ve bu yolla BTC alıp satacaklarını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment