Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Malta Hükümeti, Gelen Eleştirilere Rağmen ”Blockchain Adası” Olma Konusunda Kararlı

Malta hükümeti geçtiğimiz günlerde muhalefet partisi lideri Adrian Delia tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Delia, temel olarak kripto para piyasasında yaşanan düşüşe rağmen hükümetin bu konuda hiçbir açıklama yapmamasından ve sessiz kalmasından endişe ettiğini aktardı.

Malta, Blockchain Adası Olmakta Kararlı

NET FM kaynağı ile röportaj yapan Delia, uzun süredir devam eden kripto para ayı piyasasının birçok kripto para yatırımcısı ve ülke için endişe verici olduğunu aktardı. Kendi hükümetlerinin de konu hakkında hiçbir açıklama yapmadığını ve ülkedeki yatırımcıların, hükümetin bu konudaki duruşunu öğrenmeye hakkı olduğunu savunan muhalefet lideri, hükümetin sessiz kalmaması ve yatırımcılara yol göstermesi gerektiğini vurguladı.

Malta, özellikle 2017 yılının ortalarından beri ülkeyi adeta bir ”blockchain adası” haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Ülke bu yolda sadece blockchain tabanlı firmaları değil, kripto para sektörünün en büyük isimleri kripto para borsalarını da bünyesine kattı. Ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’nin ardından adaya katılan OKEx, ve devamında gelen birçok kripto para firması ülkenin amaçladığı hedefe çok yaklaşmasına yol açtı.

Malta Independent kaynağını aktardığına göre ise, hükümet özellikle ülkedeki yerel kripto para bölgesini kapsayan regülasyonlarla ilgili çerçeveyi geliştirmek için adımlar atmakta. Yapılan çabaların ve geliştirmelerin büyük bir çoğunluğu ise Finansal Hizmetler, Dijital Ekonomi ve Yenilik’ten sorumlu hükümet kurumu tarafından yapılmakta.

Malta’nın attığı adımda başarılı bir şekilde ilerlemesi başka küçük ada ülkelerine de önderlik etti ve blockchain bu tip ülkelerde ciddi anlamda gelişme göstermeye başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment