Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Bitcoin Fiyatını 100.000 Dolara Götürecek Gelişmeleri Açıkladı

Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, Bitcoin (BTC) fiyatını 100.000 dolara götürebilecek gelişmeleri saydı.

Mart ayında 74.000 dolara yaklaşarak fiyat rekoru kıran Bitcoin, CoinGecko verilerine göre son 24 saatte %3,2 değer kazandı ve 71.100 doların üstüne çıktı.

Yasal belirsizlikler ortadan kalkıyor

Novogratz, bundan birkaç hafta öncesine kıyasla ABD‘deki yasal belirsizliklerin yavaş yavaş giderilmeye başladığını söyledi.

Galaxy Digital kurucusu, “Başkent, kripto mevzuatının yapılması gerektiği konusunda nihayet prensipte anlaşmaya vardı” dedi.

Temsilciler Meclisi ve Senato, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) finans kurumlarının kripto para tutmasını zorlaştıran SAB 121 kodlu bildirisini geri çevirdi. Ancak bildiriyi geri çeviren kanun teklifi, Biden tarafından veto edildi.

Novogratz’e göre bu bildirinin ilerleyen dönemde iptal edilmesi, Bank of New York gibi bankaların kripto paralar için saklama hizmeti vermesini sağlayacak.

Temsilciler Meclisi, ayrıca geçen ay 21.yy’da Finansal İnovasyon ve Teknoloji Kanun Teklifi’ni onayladı. Novogratz’e göre bunun kanunlaşması, Citibank gibi kurumların kripto para ticareti yapmasının önünü açacak.

Yıl sonu için 100.000 dolar hedefi

Novogratz, ABD’deki yasal gidişatın değişmesini, “Bir zamanlar tersten esen rüzgar, şimdi arkadan esmeye başladı” diyerek yorumladı.

Kripto para mevzuatının netleşmesi ve kripto para satın alan kurumların çoğalmasıyla birlikte fiyatların da yükselmesi bekleniyor.

Novogratz, “Hemen hemen önümüzdeki hafta 73.000 dolar seviyesini geçersek bu yılı 100.000 dolar ya da belki onun üstünde bile bitirebiliriz” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!