Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yatırımcı Kevin O’Leary Bitcoin Hakkında Konuştu

CNBC’nin Make It programına konuşan Shark Tank adlı TV programında görev yapan yatırımcı Kevin O’Leary, Bitcoin yatırımcılarına hem destek verdi, hem de dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Bitcoin’i anlamayanlar için katı uyarılarda bulunan O’Leary, Bitcoin’in para biriminden çok bir emtia olduğunu da belirtti.

Shark Tank, ABD’de çekilen finansal bir TV programı. Her bölümde çeşitli girişimciler fikirlerini üst düzey birkaç melek yatırımcıya tanıtırlar. Bunu kısa süren asansör konuşmalarından ayıran bir şey, yapılan tanıtımın çok daha detaylı olmasıdır. Tanıtımın ardından yatırımcılar fikre kendi ceplerinden yatırım yapar veya fikrin eksiklerinden bahseder. Kevin O’Leary de bu programda uzun süredir yer alan bir yatırımcı.

O’Leary’nin yaptığı açıklamaya göre Bitcoin’e yatırım yapmak isteyip ne olduğunu anlamayanlar, bir “felakete” neden olabilir:

“Oldukça eminim ki Bitcoin sahiplerinin %99’u bunun nasıl çalıştığını bilmiyorlar bile. Bu durum bir felakete sebep olabilir. Hiçbir zaman tam olarak anlamadığınız bir şeye yatırım yapmayın.”

Pek Geçerli bir Para Birimi Değil, Ancak Başarılı bir Emtia

Bunun dışında O’Leary sözlerinde bir konu üzerinde baskı yaptı. Bitcoin’in şimdiki durumuna bakılacak olursa bu bakiye transferleri için pek de kullanılabilir bir para birimi değil. Bunun sebebinin de yüksek transfer ücretleri, uzun bekleme süreleri ve tabii ki volatilite olduğunu tahmin etmek zor değil. Kendi deneyimlerini anlatan O’Leary, 200,000$ göndermek istediği bir kişinin yüksek volatiliteden dolayı Bitcoin ile ödeme kabul etmediğini belirtmiş.

Ünlü yatırımcı bu sözleri söylemiş olsa da kendisi Bitcoin’i tamamen yok saymıyor. Hatta “küresel spekülasyon bazlı” kripto parayı Dünya’nın en başarılı emtia sınıfına bile koymakta.

Konuşmasının sonundaki analizinde O’Leary vardığı sonuçta Bitcoin’in aşağı veya yukarı gidebileceğini belirtti… Aynı zamanda kripto paranın bir yatırımdan çok kumar olduğunu da ekledi. Kendisinin yatırımcılara önemli bir tavsiyesi de var: “kaybetmeyi göze almalısınız.

“Ben bu 40,000$ mı olur, 0$’a mı gider bilmiyorum, hiç kimse bilmiyor. Bu yüzden bunun harika bir eğlence aracı olduğunu düşünüyorum, aynı bir slot makinesi ya da rulete attığınız çipler gibi. Şu anda Bitcoin eğlenceli ve heyecan verici. Eğer yatırdığınız paranın yok olmasını göze alıyorsanız, buyrun yatırımınızı yapın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment