Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Yazar: Piyasadaki Güvenlik Kaygıları Sona Erecek ve Para Akışı Başlayacak

Birçok otoriteye göre şu anda kripto para piyasasına para akmamasının en başlıca sebeplerinden birisi koruma süreçlerinin yeterince iyi olmaması ve bununla ilgili kaygılar. Birçok isim, bu sorunu çözmek için canla başla çalışırken, International Business Times yazarı Robert Dykes, konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Kripto Paraların Üç Düşmanı: Koruma, Düzenleme ve Trading

Büyük finansal kuruluşların kripto para piyasasına olan ilgisi, artarak devam ediyor. Bitcoin ticareti noktasında ciddi çalışmalar yapan ve yetenekli isimleri işe alan bu firmaların arasında Goldman Sachs başı çekiyor. Bilindiği üzere firma, New York masalarından birisi vasıtasıyla, müşterilerine Bitcoin vadelileri yapma şansını vermeye çoktan başladı bile.

Bu noktada Bitcoin de kendini geliştirmeye ve daha önce önünde büyük engel olarak duran ölçeklenebilirlik gibi konuları halletmeye başladı ancak International Business Times yazarı Dykes’a göre, halen büyük yatırımcının piyasaya girmesini engelleyen şeyler mevcut. Konuyla ilgili düşüncelerini kaleme alan Dykes, şunları söyledi:

”Global kurumsal yatırımcılara baktığımızda, bu adamların ellerinde yaklaşık 130 trilyon dolarlık bir ürün var. Bunun çok az bir kısmı ise şu anda toplam hacmi 300 milyar dolar olan kripto para piyasasına girse, bu para endüstriyi adeta ihya eder.”

Dykes, böylesi bir paranın sektöre akabilmesi için kripto para piyasalarının bu büyük oyunculara alışkın oldukları hizmeti ve araçları sunması gerektiğini belirterek; koruma, düzenleme ve trading süreçlerinin hallolmasının ardından, sektöre paranın su gibi akacağını belirtti.

Bu üçlü arasında ürün güvenliği ve koruması süreçlerinin en büyük olumsuz etken olduğun belirten Dykes, bu süreçlerin aşılması ve yeterli güvenin sağlanması durumunda kripto para piyasalarına akışın hızlanacağını ve bunun da fiyatları arttıracağını belirtti.

Dykes ayrıca yasama noktasındaki yaşanan belirsizliğin de büyük yatırımcıyı korkuttuğunu belirterek, global çaptaki düzenleyicileri de eleştirdi. Bu kurumların, Blockchain inovasyonlarına izin verirken, yatırımcı ve finansal sistem için riski nasıl minimize edecekleri noktasında kararsız davranışlar sergilediğini belirten Dykes, trading işlemleri noktasında da piyasaların büyük yatırımcıların ihtiyaç duyduğu kadar iyi alt yapılara sahip olmadığını ve bunun da geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Koruma Hizmetleri Piyasaya Parayı Getirecek

Dykes’a göre koruma hizmetleri konusunda piyasada gayet olumlu gelişmeler yaşanıyor ve bu gelişmeler, piyasaya akacak parayı arttıracak yegane etmen olarak karşımızda duruyor.

Komainu Konsorsiyumu da buna örnek gösterilebilir. Nomura, Ledger ve Global Advisors, bu konsorsiyumu yaratmak için çalışmalara hız verirken, çıkan haberlerde aralarında Bank of New York Mellon Corporation, JPMorgan Chase ve de Northern Trust Corporation’un bulunduğu birçok firmanın da bu hizmetleri sunabilmek için araştırmalar yaptığı ifade ediliyor.

Hedge fonu yöneticisi Kyle Samani konuya ilişkin görüşlerini şu sözlerle açıklıyor:

”Birçok büyük yatırımcı için bu koruma hizmetleri; onlar ve piyasa arasında kalan tek bariyer durumunda. Önümüzdeki yıl boyunca insanlar bu sorunun çözülmeye başladığını anlayacaklar ve bu da büyük yatırımcının gelişinin kapılarını sonuna dek açacak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment