Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Youtuber’a Bitcoin Fidyesi ve Adam Kaçırmadan 50 Yıl Hapis!

Kripto para birimleri ve özellikle Bitcoin birçok geleneksel finans uzmanına göre hala suçlular tarafından çok kullanılan varlıklar olarak görülseler de, bu durum değişmeye başladı. Özellikle Bitcoin kullanımının artık büyük oranda takip edilebiliyor olması, suçluları bunun yerine başka araçlara ve çoğunlukla nakit paraya yönlendiriyor.

Meksika’da yaşanan son olay da bunun en basit örneklerinden birisini teşkil ediyor. 2018 yılında Tania Denisse isimli avukatın kaçırılmasının arkasındaki asıl kişi olan ve 100.000 dolarlık Bitcoin fidyesi talep eden Youtuber German Abraham Acosta, siber suç birimi tarafından bulundu ve 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kripto Para Borsası İle Yakalandı

Acosta kaçırma ve fidye alma konusunda başarılı olsa da, ele geçirdiği Bitcoin’leri kullanma aşamasına geçtiğinde yakayı ele verdi. Acosta’nın gizlilik odaklı internet teknolojilerini kullanmada çok iyi olduğunu belirten yetkililer, kendisinin Twitter üzerinden Bitso kripto para borsası ile iletişime geçmesinden sonra ancak bulunabildiğini ifade ettiler. Acosta, kendi hesabından Bitso hesabıyla iletişime geçip çok büyük bir Bitcoin kumarhanesinin pazarlama müdürü olduğunu söyleyince, durum ortaya çıktı.

Acosta’dan başkaJassiel Omar Molina Ceballos, Jesús Adrián Mendoza Pérez, Edgar René Subías Rubalcaba, Jesús Arnulfo Ochoa Martínez ve Juan Alfonso Puerta Holguín isimli kişiler de aynı suçtan hüküm giydiler.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment