Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Yatırımcının 60 Bin Lirası Çalındı

Twitter’daki bollycat adlı bir kripto para yatırımcısı oldukça yüklü miktarda para kaybetti. Binance hesabında 60 bin liradan fazla para bulunan bu yatırımcının bakiyesi sıfırlandı.

Para Gitti

Bollycat dün akşam sosyal medya hesabından bir gönderi paylaştı ve bir yardım çağrısında bulundu.

Bollycat’in yaptığı açıklamalara göre kendisinin hesabında 60-70 bin lira değerinde para bulunuyordu. Kendisi ayrıca 2FA (two-factor authentication) teknolojisini de kullanıyordu ancak buna rağmen birisi hesaba sızmayı başardı.

Henüz kesin bir bilgi olmasa da kendisinin hesabı bir hack saldırısına uğramış gibi görünüyor. Kendisinin tahminlerine göre bu saldırıyı düzenleyen kişi Türkiye’de yaşıyor.

Kullandığı üç mail hesabının da hacklendiğini belirten yatırımcı Binance ve Bittrex hesaplarının da hacklendiğini söylüyor. Hesap hareketliliklerini inceleyen bollycat, hackerın önce Binance hesabına sızıp oradaki parayı XRP’ye çevirdiğini, daha sonra bu XRP’leri yine kendisine ait olan Bittrex adresine gönderdiğini ve orada BTC’ye dönüştürdüğünü söylüyor.

Binance ile İletişime Geçti

Bakiyesinin sıfırlandığını fark eden bollycat kısa süre içerisinde Binance ile iletişime geçti. Türkiye’deki kripto para takipçileri de kendisine yardımcı olabilmek için Binance’e çağrıda bulunmaya başladılar.

Bollycat birkaç saattir konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Dolayısıyla kendisinin şu anki durumunun ne olduğunu bilemiyoruz. Ancak kendisinin birkaç saat önce yaptığı açıklamaya göre “durum olumsuz gibi” duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment