Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Maliye Bakanı Onayladı: Kripto Para Yasağı Kaldırıldı

Hindistan Yüksek Mahkemesi geçtiğimiz gün ülkedeki kripto para yatırımcılarını sevindiren bir karar aldı. Mahkeme, Hindistan Merkez Bankası’nın 2018 yılında aldığı yasak kararını geçersiz kıldı. Hindistan’daki bankalar ve finans şirketleri bundan böyle kripto para şirketleriyle işbirliği yapabilecek, kripto para hizmeti sunabilecekler..

Maliye Bakanı Onayladı

Hindistan’da alınan bu karar ülkedeki kripto para yatırımcılarının artık eskisi gibi özgürce yatırım yapabilecekleri anlamına geliyor. Ayrıca ülkedeki kripto para sektörü de artık çok daha hızlı bir şekilde büyüyebilecek.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman geçtiğimiz gün düzenlenen bir etkinlikte konuyla ilgili sorulan bazı soruları yanıtladı. Firstpost’un haberine göre basın mensupları Sitharaman’a Yüksek Mahkeme tarafından alınan kararı sordular ve kendisinin yanıtı şu şekilde oldu:

Hindistan Yüksek Mahkemesi’nin aldığı karara uymak zorundayız. Mahkemenin bu kararının bizi nasıl etkileyeceğiyle ilgili başka bir basın duyurusu düzenleyebiliriz.

Sektör Gelişiyor

Hindistan’da alınan bu karar kripto para sektörü için epey olumlu. Bunun etkisini özellikle WazirX’in fiyatına bakarak bile görebiliyoruz.

Binance’in de yatırım yaptığı Hindistan merkezli bu token projesi son iki gün içerisinde çok ciddi miktarda değer kazandı. Coinmarketcap verilerine göre birkaç gün öncesine kadar 0.06 dolar seviyesinde seyreden WazirX fiyatı şu anda 0.14 dolara kadar çıkmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment