Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC İhraççısı Circle’dan Bir Altcoin’e Stratejik Yatırım: Fiyat Yükselişe Geçti!

USD Coin (USDC) ihraççısı Circle, Sei Network’e (SEI) stratejik yatırım yaptığını duyururken SEI Circle ağında piyasaya sürüldü.

Fortune tarafından sunulan habere göre Circle, katman-1 (L-1) blokzinciri Sei Network’e stratejik yatırım yaptığını duyurdu. Yapılan yatırıma paralel olarak SEI, Circle ağında piyasaya sürüldü.

Yapılan bu stratejik yatırım hem SEI’nin Circle ağında daha geniş kitlelere ulaşabilmesini hem de Circle’ın USDC bazlı işlemleri için yeni oyun sahaları bulabilmesine olanak tanıyacak.

Blok zinciri ekosistemini destekleyen kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Sei Vakfı’nın direktörü Samy Karim, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto para sektörü ve stablecoin endüstrisinin arasındaki kritik bağa yer verdi:

Kripto sektörü olgunlaştıkça, stablecoin endüstrinin genel büyümesiyle giderek daha alakalı hale gelecektir.

Sei, Nisan ayında aralarında Jump Crypto ve Multicoin Capital’in de bulunduğu yatırımcılarla 800 milyon dolar değerleme üzerinden 30 milyon dolar toplamıştı.

Yapılan duyurunun ardından SEI fiyatında ani bir yükseliş yaşandı. CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle %9,2 yükselen SEI 0,148 dolar bandından 0,1642 dolara yükseldi. SEI yazım esnasında 0,161 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!