Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

JPMorgan, Dijital Tokenlar ile İlgili Bir Ortak Çalışma Daha Yaptı

Finans sektörünün dev isimleri JPMorgan ve Apollo, varlık yöneticilerinin fonları nasıl tokenlaştırabileceğini göstermek için kavram kanıtı yaptı.

JPMorgan ve Apollo, varlık yöneticilerinin kendi tercih edecekleri bir blockchain üzerinden nasıl fon tokenlaştırabileceklerini göstermek için birkaç blockchain firmasıyla çalıştı.

Çalışmada büyük ölçekli müşterilerin portföylerinin nasıl yönetileceğini, işlemlerin nasıl gerçekleştirileceğini, tokenlaştırılmış varlıklardan oluşan portföylerin otomatik şekilde nasıl yönetilebileceğini görmek için JPMorgan’a bağlı Onyx Digital Assets ile Axelar, Oasis Pro ve Provenance Blockchain iş birliği yaptı.

Provenance Blockchain Zone’un kullanıldığı çalışmada varlıklar, Oasis Pro tarafından token haline getirildi.

Bu iş birliği, Singapur’un merkez bankası MAS tarafından yürütülen Project Guardian projesinin bir parçası olarak gerçekleştirildi. Geleneksel finans kurumlarının katılımıyla ilerleyen projede merkeziyetsiz finansın (DeFi) ne gibi fırsatlar sunduğu ve riskler barındırdığı inceleniyor.

Varlık yöneticileri, kavram kanıtı sırasında tokenlaştırılmış varlıklarla farklı blockchainler üzerinden yeni pozisyon alıp, pozisyonlarını yeniden dengeleyebildiler.

Onyx, Provenance Blockchain’in özel blockchaini ile uyumlu şekilde çalışılabilmesi için Axelar ağını kullandı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!