Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDC’nin Rezervleri Eylülden İtibaren Eskisine Dönecek

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in COO’su Emilie Choi, en büyük stablecoinlerden USDC’nin rezervinin eylülden itibaren nakitten ve kısa vadeli tahvillerden & bonolardan oluşacağını açıkladı.

USDC’nin üreticisi olan Circle, Amerikan dolarına birebir sabitlendiği kabul edilen USDC’nin mayıs ayındaki rezerv durumunu geçen ayın sonunda paylaştığı rapor ile ortaya koydu.

Bu rapora göre o tarihte dolaşımda bulunan 22 milyar dolarlık USDC’lerin %61’i nakit ve nakit benzerleri, %13’ü Yankee mevduat sertifikaları, %12’si ABD Hazine tahvilleri, %9’u finansman bonosu, %5’i özel sektör borçlanma araçları, %0,2’si belediye tahvilleri ile destekleniyordu.

Coinbase’in COO’su, bu rapora atıfta bulunarak, “Eskiden müşterilerimize her bir USDC’nin, bankada tutulan bir dolar ile desteklendiğini söylüyorduk. Burada kullandığımız dil, daha açık olabilirdi” dedi. Coinbase, sitesinde yer alan USDC ile ilgili bu ifadeyi temmuz ayında kaldırmıştı.

Dolaşımdaki USDC’leri desteklemek için kullanılan dayanak varlıklardaki bu çeşitliliğin mayıs itibarıyla başladığını söyleyen Choi, eylül ayı itibarıyla eski rezerv politikasına geri dönüleceğini duyurdu.

Circle, yaklaşık 28 milyar dolar piyasa değeri bulunan USDC’nin rezervini gelecek ayın sonundan itibaren “daha geleneksel” bir şekilde yapılandırmaya başlayacak.

USDC rezervlerinin haziran ve temmuz aylarındaki durumunun da mayıstaki tabloya benzemesi, ilerleyen aylarda ise yeniden nakit ve nakit benzerleri ile tahvil & bonolara ağırlık verilmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!