Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

USDT Arzında Şok Düşüş: Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Likidite Tehlikesi Var!

Dünyanın en büyük stablecoin Tether’in arz büyümesinde keskin bir düşüş görüldü.

Tether’in arzı 2023 sonu ve 2024 başları itibariyle hızlı bir yükseliş göstererek yükselişleri ateşlemişti. Bu dönemde Tether, milyarlarda dolar değerinde USDT basımı yaparak sık sık gündeme gelmişti.

Fakat güncel veriler, Tether arzındaki büyümenin ciddi bir kesintiye uğradığını gözler önüne serdi. Veriler, Tether’in aylık arzının 24 Haziran itibariyle %1,5’ten az büyüdüğünü ortaya koydu. Nisan ve mayıs aylarında bu oran %5 civarındaydı.

USDT talebindeki düşüş kendini hissettiriyor

Tether’in USDT basımlarının hızlandığı dönemler özellikle meme coin furyasının olduğu ve piyasaya yeni bir heyecan geldiği mart-mayıs ayları arasındaydı.

Fakat özellikle son 1 ayda yaşanan düşüşle birlikte yatırımcı ilgisi azalırken birçok meme coin %40 civarında değer kaybederek yeni likidite ihtiyacını ortadan kaldırdı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Copper’ın Araştırma Başkanı Fadi Aboualfa, piyasa düşmeye devam ettikçe USDT likiditesine yönelik talebin dipte düşmeye devam edeceğini söyledi:

Bu, Bitcoin ve Ethereum aşağı doğru baskılarla karşı karşıya kaldıkça daha az likiditenin kripto pazarlarına geçtiğini gösteriyor ve altcoinler kısa vadede önemli bir miting umuduyla çok az geride kalıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!