Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Burada USDT ile Vadeli İşlem Ticareti Yapılabilecek

Kripto para borsalarından OKEx, önümüzdeki ay USDT tabanlı vadeli işlem ticaretini başlatmayı planlıyor.

OKEx tarafından yapılan açıklamaya göre şirket bir süredir üstünde çalıştığı bu ürünü Ekim 2019 itibarıyla kullanıma sunmak istiyor. USDT vadeli işlem ticaretinin tam olarak ne zaman başlayacağı ise henüz belirli değil.

OKEx’ten Yeni Hamle

Sektörün en büyük borsalarından biri olan OKEx, önümüzdeki ay itibarıyla platformundaki ticaret seçeneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Şirketin sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre OKEx kullanıcıları önümüzdeki ay itibarıyla USDT üzerinden vadeli işlem ticareti yapabilecekler.

OKEx henüz bu vadeli işlemlerin tam olarak nasıl yapılacaklarıyla veya bu işlemlerin tam olarak hangi tarihte başlayacağıyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Türev Piyasası Büyüyor

Kripto para yatırımcıları bu gibi vadeli işlemler sayesinde gelecekteki bir tarihte değerlendirilecek şekilde yatırım yapabiliyorlar.

Yatırımcılar vadeli işlem piyasalarına giriş yaparak herhangi bir varlığı kaldıraçlı oranlarla alıp-satabiliyor ve bu sayede gelir elde edebiliyorlar.

Kripto para dünyasındaki türev piyasaları özellikle son zamanlarda büyümeye başladı. Binance de bundan kısa bir süre önce Binance Futures adlı bir vadeli işlem platformunun duyurusunu yapmış, bu platformunda BTC/USDT paritesini destekleyeceğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment