Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uyuşturucu Kaçakçısı, Yakasını Bitcoin Kavgası ile Ele Verdi

Amerika’nın Connecticut eyaletinde, bir eve izinsiz girmeye çalıştıkları gerekçesiyle iki kadın göz altına alındı. Polisin oldukça sert bir tavır takındığı iki kadın hakkında çıkan haberlerde, ikilinin Bitcoin hesabı üzerinde tartışma yaşadığı bir kişinin evine silahlı aletlerle girmeye çalıştıkları belirtildi.

Mart ayında yaşanan olayda, 59 yaşındaki Monique Delannoy Jodoin ve 38 yaşındaki Beatriz Viruet’in sorun yaşadıkları kişinin evine silahlı ekipmanlarla girdikleri belirtildi. Ev sahibinin kapıyı açması ile talihsiz kişiyi darp eden iki kadın, daha sonra ana hedeflerinin olduğu bölüme yöneldi. Neyse ki, ikilinin aradığı kişi o anda banyodaydı ve çekiçle vurmalarına rağmen, Viruet ve Jodoin kapıyı açmayı başaramadı. Ev sahibi ise, apar topar komşuya kaçıp canını kurtarmayı başardı.

Viruet ve Jodoin’in girdikleri evden boş çıkmadıkları ve ana hedeflerine ulaşamasalar dahi, cep telefonu, altın takılar, televizyon ve bir miktar para çaldıkları ortaya çıktı. İkilinin bir süre boyunca da evde bulunan kişileri öldürme planı yaptığı ancak bundan daha sonra vazgeçtiği belirtildi.

Monique Delannoy Jodoin’in aynı zamanda uyuşturucu kaçakçılığı konusundan da arandığı belirtilirken, Bitcoin hesabı üzerine başlayan bu tartışma sonucunda, Jodoin kendisini ele verdi.

Yetkililer, bu tarz olayların  sayısının son dönemde artmaya başladığını belirtirken, konu ile ilgili dikkatli olunması gerektiği çağrısını yaptı. Bu arada Amerikan Polisi, konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü ve gerekli detayların yakın dönemde kamu oyu ve basın ile paylaşılacağını da açıkladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment