Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uyuşturucu Satarak 200 Milyon Dolarlık Bitcoin Aldı

İrlanda’da yaşayan uyuşturucu satıcısı Clifton Collins, Bitcoin aldığı 3 milyon dolarını kaybetti. Collins’in BTC’lerine el koyan İrlanda yetkilileri, satıcının yaklaşık 200 milyon dolarlık Bitcoin’i (6 bin BTC) daha olduğunu açıkladı. Söz konusu 6 bin BTC ise henüz bulunamadı.

Clifton Collins, uyuşturucu satarak kazandığı parayı 2011-2012 yıllarında Bitcoin alarak değerlendirdi. Bitcoin News’de aktarılanlara göre, polis 2017 yılında Collins’i tutukladı ve beş yıl hapis cezası aldı. Bu sırada yetkililer, Collins’in sahip olduğu Bitcoin’lere de el koydu ve suç kapsamına girdiği için kendisinin bu paraları elinde tutamayacağını bildirdi.

Aralık 2020’nin sonunda, avukatlar 89 Bitcoin ile birlikte Collins’in uyuşturucu yetiştiriciliğinde kullandığı evlerinde bulunan nakit gibi varlıklara da el koyulması için karar çıkarıldığını söyledi. Aynı zamanda, Clifton Collins’in tutuklandıktan kısa bir süre sonra 89 BTC’ye ait Bitcoin anahtarını babasına teslim ettiği belirtildi.

Yetkililer 6 bin Bitcoin’e erişemiyor

İrlanda yetkilileri, Collins’in iki farklı yerde Bitcoin’lerini sakladığını ifade etti. Satıcının 3 milyon dolarlık zulasına el koyarak satan yetkililer, 6 bin BTC’nin saklandığı yere henüz erişemedi.

Haberde belirtilenlere göre, Collins tutuklanmasının ardından diğer Bitcoin zulasının nerede olduğuna dair gereken bilgileri yetkililere verdi. Açıklamaya göre Collins, diğer BTC zulasına ait bilgileri Galway’deki evinde bulunan bir oltanın ucundaki kağıda yerleştirdi. Kağıdı bulmak için yola çıkan yetkililerin ise satıcının bahsettiği kağıdı orada bulamadıkları, oltanın kayıp olduğu öğrenildi. Bu olayın ardından, saklanan 6 bin BTC’nin nerede olduğuna dair henüz bir bilgi olmadığı söylendi.

Oltanın nerede olabileceği üzerine teoriler ortaya atıldı

6 bin Bitcoin’e ait bilgileri barındıran oltanın nereye gitmiş olabileceği üzerine bazı teoriler ortaya atıldı. Eve yapılan baskın sırasında, ev sahibinin evi temizlerken eşyaların Çin’deki bir atık yakma fırınına gönderilmesi ya da oltanın bambaşka bir yere taşınması sonucunda kaybolmuş olabileceği öne sürüldü.

Yetkililerin ise araştırma yapmaya devam ettiği ve yakında bu Bitcoin’lere erişimin sağlanacağına inandıkları belirtildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!