Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzak Doğu, En İyi Kripto Para Merkezlerini Kurabilmek İçin Kıyasıya Savaşıyor

Remitano isimli kripto para borsasının CTO’su olarak görev yapan ve Asya kripto para dünyasını çok yakından takip eden bir isim olan Phuong Nguyen, yaptığı açıklamalarda Asya ülkelerinin şu anda birbirleri ile derin bir rekabette olduğunu ve ana amaçlarının da en kaliteli ve başarılı kripto para ekosistemi kurmak olduğunu belirtti.

Nguyen, dönem dönem çeşitli Uzak Doğu ülkelerinin kripto paralara karşı sert tavırlar sergilediğini de kabul ederken, yine de teknolojik ve donanımsal manada, şu anda müthiş bir çalışma yapıldığını aktardı.

Japonya’nın şu anda kripto para dostu politikalar ve teknolojik alt yapısının kuvvetli olması sebebiyle ön planda olduğu ifade edilirken, aynı zamanda ülkenin regülasyonlar konusunda attığı adımlar da, takdir topluyor.

Japonya ile farkı kapatmak hatta öne geçmek isteyen bazı ülkeler ise, regülasyon konusunda elini çabuk tutma amacında. Bunların arasında Tayland ve Malezya gibi ülkelerin bulunduğunu aktaran Nguyen, bu iki ülkenin şu anda ciddi bir çalışma içinde olduğunu belirtti.

Yine elbette iki dev ekonomi Çin ve Güney Kore’nin de çeşitli yollar aracılığı ile sektörde söz sahibi olmak istediğini aktaran Nguyen; yapılan çalışmalar ile birlikte bu ülkelerin de önemli konumlara geldiğini aktardı.

Diğer analistler ise, Uzak Doğu ülkeleri arasında yaşanan bu rekabetin her bir ülke için çok faydalı olduğunu ifade ederken, Avrupa’nın ve Amerika’nın şu anda bu yarışta geride kaldığını belirtiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment