Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WordPress Kullanıcıları Bitvolo Eklentisi İle XRP Ödemesi Alabilecek!

Kripto para dünyası, kripto para kullanıcılarının süpermarket veya internet tabanlı birçok platformdan kripto para birimi alabilmesini ve satabilmesini sağlıyor.

Bitvolo da tam olarak bu işi yapan yeni bir eklenti ekleyerek, WordPress tabanlı çalışanların kripto para birimleri ile ödeme alabilmesinin önünü açtı. Söz konusu eklenti blockchain’in merkeziyesiz yapısı üzerinde çalışıyor ve IOTA, Stellar, XRP ve Nano ödemelerini destekliyor. Eklenti bunun yanı sıra banka transferleri için SEPA’yı da desteklemekte. İtibari para olarak yapılabilen transferler ise USD, EUR ve CHF ile sınırlı.

Eklentiyi kullanan kullanıcıların herhangi bir bakım veya teknik konularda endişe etmesine gerek yok çünkü eklenti kendi başına blockchain ağ düğümleri üzerinden hizmet vermekte. Geçtiğimiz günlerde benzer bir girişimde bulunan Dan Darden, Laszlo ve Lacicloud, WordPress kullanıcılarının kendi internet sayfaları için MIOTA ödemelerini kabul edebilecekleri bir eklenti geliştirmişlerdi. Üç programcı bu eklentinin adını PayIOTA.me koydu.

Bitvolo tarafından yapılan açıklamaya göre eklenti WordPress’in güvenlik uygulaması WordFence ile de uyumlu. Özellikle Google Chrome üzerinde yaygın olan kripto para birimleri ile ilgili eklentiler, geçmişte Google tarafından getirilen yasak sonucu ciddi bir azalma yaşamıştı. Yasağın kalkmasından sonra yine de bazı internet tarayıcısı uygulamaları güvenlik riskleri tarafından kullanımda azalma yaşıyor.

Bunun yanı sıra Google Play Store geçtiğimiz günlerde ünlü cüzdan uygulaması Samourai Wallet’i üç adet güvenlik uygulamasını kaldırmaya zorlamış ve tepki toplamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment