Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzay Mühendisi, Bitcoin Cash’i KullanarakEv Satın Aldı

Kripto paranın ana akımda benimsenmesi, tüm farklı ticaret sektörlerinde ve dünyanın birçok ülkesinde hızlanmaya devam ediyor. Basında çıkan en son örnek, son zamanlarda Bitcoin Cash kullanarak bir ev satın alınmasıdır.

Bitcoin Cash Evi

Genç bir havacılık tasarım mühendisi, Seattle, Washington’un bir banliyösü olan Tukwila’da üç yatak odalı fiyatı 415.000 $ olan bir ev satın almak için Bitcoin Cash kullandı. 23 yaşındaki yatırımcı Cary Kuo, bir sürü bürokrasiye katlanmak zorunda kaldı, ancak mülkte yüzde onluk bir ödeme yapmak ve geri kalanı için bir ipotek almak için kripto paralarını kullandı.

Seattle Times’a göre, birinin bölge pazarında gayrimenkul edinmesi için herhangi bir kripto parayı kullanması ilk kez oluyor. Bu aynı zamanda ABD genelinde geleneksel mortgate yaptırmayı düşünen biri için de örnek teşkil edebilir zira şuana dek Bitcoin üzerinden yapılan kamuya açık emlak anlaşmalarının çoğu kredi onayı gibi zorluklarla uğraşılmadan direkt olarak tam miktarı ödeyerek gerçekleşti.

Fannie Mae, USD Talep Ediyor

Evin önceki sahipleri ve katılan emlakçılar, alıcıya, evi satın almak için Bitcoin Cash veya diğer kripto para birimleri kullandıklarını ilk duyduklarında şüpheci davrandılar. Fakat, biraz araştırma yaptıktan sonra herkes bu fikri kabul etti. Anlaşmayı geri almak isteyen bir konut kredisi finansmanı şirketi olan Guild Mortgage’ı bile bulmuşlardı.

Bununla birlikte, kamu sektörüyle ilgilenmek, farklı bir konuydu. Kredi şirketi, ipotek teminatı için kripto paranın bir varlık olarak kullanılmasını istemek için devlet tarafından desteklenen Fannie Mae’ye (Federal Ulusal Mortgage Birliği) başvurduğunda ajansın iki şartı vardı. Kuo, kripto parayı nasıl elde ettiğini belgeleyen tam bir resmi kağıt hazırlamakta ve peşinat tutarını yasal paraya dönüştürerek satıcının transferini yapmak zorundaydı. Satış için yerel vergileri de USD ile ödemesi gerekiyordu.

Kuo’nun kredisini güvence altına almaya yardım eden Guild Mortgage yöneticisi Oleg Tkach şu sözleri söyledi:

“Kripto parada bir şey değişmedikçe, bunun daha yaygın hale geleceğine inanıyorum”.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment