Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman İsim Blockchain’in Potansiyelinden Bahsetti

Boston Üniversitesi’nde kriptografi profesörü olan Sharon Goldberg, Blockchain teknolojisinin diğer tüm alanların yanı sıra özellikle ürün takip etmek için kullanılabileceğini düşünüyor.

Neredeyse 10 yıldır Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırmalar yapan ve uzun süredir kriptografiyle ilgilenen Goldberg geçtiğimiz gün The Block’a konuştu. Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarından bahseden Golberg bu teknolojinin gelecekte yapabileceği şeylerden bahsetti.

Öncelikle Blockchain teknolojisinin zaman zaman çok abartıldığını söyleyen Goldberg, Blockchain’in her şeye kâdir bir teknoloji olmadığını hatırlattı. Kendisinin konu hakkındaki yorumu şöyle:

“Mesela kimliğimi Blockchain’e nasıl aktarabilirim? Elimde bir kriptografik anahtar olsa dahi sisteme girmeye çalışırken kendi kimliğimi kanıtlamada zorluk yaşayabilirim. Bu hem çözmesi çok zor hem de insan hatasına çok yatkın bir durum. İnsanlar Blockchain bu durumu çözecek diyorlar ama gerçekte dünyadaki bir kimliği dijital dünyaya aktarmak hiç kolay değil. O yüzden bu durumun tek çaresi ‘Blockchain’ dememek lazım.”

Abartılıyor olmasının yanı sıra Blockchain teknolojisinin adeta çığır açıcı olduğunu vurgulayan Goldberg, henüz tam anlamıyla gelişmemiş olan bu teknolojinin çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor. Bu teknolojinin gelecekte çok daha yaygın bir şekilde kullanılacağını düşünen Goldberg, en sık görülecek kullanım alanının tedarik zinciri yönetimi olacağı görüşünde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment