Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Venezuela’nın Bitcoin Yanlısı Muhalefeti, Maduro’nun Parasını Kendisine Karşı Kullanabilir

Yeni ortaya atılan bir iddiaya göre, Venezuela’nın Bitcoin yanlısı muhalefeti başkan Nicolas Maduro’yu devirmek için geçtiğimiz tarihlerde yaptırım uygulanan Maduro’nun sermayesini kendisine karşı kullanabilir.

Reuters’in 30 Nisan tarihinde yayınladığı bilgilere göre, kötü şöhretiyle bilinen Blackwater firmasının kurucusu olan Erick Pierce, yabancı devletler tarafından el konulan Venezuela altınlarını ve itibari paralarını direkt olarak Maduro rejimine karşı bir paralı asker ordusu kurmak için kullanmayı amaçlıyor.

Venezuela’nın sıkıntılı politik durumu geçtiğimiz Salı günü muhalefet lideri Juan Guaido’nun askeri bir darbeye başladıklarını ilan etmesi ile yine gündeme oturdu. Bitcoin yanlısı olarak bilinen Guaido, şimdiden ABD ve buna benzer birçok batılı devlet tarafından ülkenin başkanı olarak kabul edildi ancak ülkemiz de dahil birçok diğer ülke hala Maduro’yu Venezuela’nın başkanı olarak tanımakta.

Guaido geçtiğimiz tarihlerde yaptığı açıklamalarda Venezuela tarafından destekli ve direkt olarak Maduro’nun emriyle piyasaya sürülen Petro’nun ”rezalet” bir kripto para birimi olduğunu ve kendisinin başkan olur olmaz bunu durduracağını belirtmişti. Ülke içerisinde devam eden ekonomik kriz ve inanılmaz oranlara yükselen enflasyon, vatandaşların kripto para birimlerini kullanmasına neden oluyor. Bütün bunlara rağmen Petro ülke içerisinde en az kullanıma sahip kripto para birimlerinden birisi ve Venezuela vatandaşları çoğunlukla Bitcoin veya Dash gibi diğer kripto para birimleri ile günlük ödemelerini yapmaktalar.

Bu da aslında Bitcoin ve diğer kripto paraların ekonomik sorunlarla baş etme konusuna ne kadar başarılı olduğunu gözler önüne sermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment