Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzman Tahmini: Bitcoin Yıl Sonunda 10 Bin Dolar Olacak

TradingAnalysis.com’un kurucusu olan Todd Gordon 22 Haziran’da CNBC’de katıldığı bir programda Bitcoin fiyatı hakkında iddialı tahminlerde bulundu. Gordon’ın tahminlerine göre Bitcoin fiyatında önce ciddi bir düşüş görülecek. 2019 yılında ise fiyatta olumlu gelişmeler yaşanacak ve Bitcoin fiyatı 10 bin doların üstünü görecek.

Gordon Bitcoin’in öncelikle 5 bin dolar seviyesine gerileyeceğini, bu yılın sonunda ise 10 bin dolar düzeyine ulaşacağını iddia ediyor. Kendisine bu tahminleri neye dayanarak yapıldığı sorulduğunda Gordon piyasanın genel olarak gayet iyi durumda olduğunu, Bitcoin’in 20 bin dolar düzeyinden buralara kadar gerilemiş olmasının pek de önemli olmadığını söyledi. Gordon’a göre Bitcoin’in 2015 yılından bu yana yaşadığı büyüme, 20 bin dolar düzeyinden buralara gerilemiş olmasından daha önemli.

Uzman isim Bitcoin’in şu anki yüksekten-düşüğe alanının ortalama yüzde 17 civarında olduğunu, bu oranın da Bitcoin’in şu ana kadar gördüğü en düşük düzeylerden biri olduğunu söyledi. Bu oranın yüzde 20’leri, 30’ları, hatta 40’ları gördüğünü söyleyen Gordon şöyle belirtti:

“Ben şu anda Bitcoin’den yüzde 30 zarar etsem çok da büyük bir mesele olmaz. O zararı iki haftada kapatabilirim.”

Gordon’a göre kripto para piyasasındaki teknik gelişmeler piyasayı çok ciddi ölçüde etkiliyorlar ve şu anki teknik yapılara ve piyasa durumuna göre yakın gelecekte olumlu gelişmeler görmek gayet mümkün.

Gordon’ın kurucusu olduğu site çeşitli piyasa analizleri ve al-sat stratejileri veriyor. Gordon kripto para piyasasının haricinde ham petrol gibi çeşitli emtia piyasaları hakkında da yorumlarda bulunuyor. Kendisi ham petrol fiyatının 41 dolar olduğu Kasım 2015 dönemlerinde fiyatın neredeyse yüzde 50 düşüş yaşayıp 26 dolar düzeylerine gerileyeceğini öngörmüştü. Şubat 2016 dönemlerine gelindiğinde de fiyat 26.05 $ düzeyine çekilmişti.

Haziran ayının başlarında hisse analiz firmalarından olan Trefis Bitcoin fiyatının yıl sonunda 12 bin 500 dolar seviyesinde olacağını tahmin etmişti. Trefis’in BTC hakkındaki yorumu arz-talep denklemine dayanıyor.

Bu firmaların haricinde Wall Street analistlerinden olan Spencer Bogart da geçtiğimiz ay kripto paralar hakkında yorum yapmış ve Bitcoin’in yıl sonunda “en az 10 bin dolardan satılacağını” söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Evren Aksakoglu
    Posted 23 Haziran 2018 - 10:57 10:57

    Almış parayi konusuyor. Hepimizi keklediler

Leave a comment