Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uzmanlar Bitcoin Fiyat Rallisi Hakkında Ne Düşünüyor?

Bitcoin toplamda %20 gibi bir yükseliş elde ederek 9.400 dolar seviyesine kadar çıktı. 12 Mart tarihinde 3.800 dolara kadar düşen BTC’nin 9.400 dolara çıkması 1 buçuk ay gibi bir sürede %250 gibi oldukça önemli bir yükseliş elde ettiğini gösteriyor.

Bitcoin fiyatının ilk başta hiçbir sebep olmadan yükselmiş olduğu düşünülürken Google aramalarında Bitcoin Halving’in rekor kırması aslında bunun blok ödülü yarılanması ile ilgili bir yükseliş olmuş olabileceğinin düşünülmesine neden oldu. Peki uzmanlar ve sektörün önemli isimleri bu yükseliş hakkında en düşünüyor?

Bitcoin Halving Fiyatlanıyor

Quantum Economics analistlerinden Pedro Febrero konu hakkında yaptığı açıklamada insanların aslında Bitcoin Halving öncesi daha fazla BTC toplamaya çalıştıklarını ve bunun arz-talep dengesinin değişmesinden önce son çırpınışlar olduğunu belirtti.

Bitcoin Halving 12 Mayıs tarihinde gerçekleşecek ve buna artık 12 günden de az bir süre kaldı. BitBull Capital yatırım fonunun CEO’su Joe DiPasquale de konu hakkında yaptığı açıklamada bu blok ödülü yarılanmasının diğer iki yarılanmadan çok değişik olduğunu ve piyasanın bakış açısının çok daha olumlu olduğunu belirtti.

Uzun vadede özellikle itibari paraların güç kaybettiği şu günlerde BTC’nin daha fazla güç kazanacağını belirten uzman, fiyatın yükselişinin temel sebebinin de uzun vadeli beklentiler olduğunu vurguladı.

Bu da aslında önümüzdeki 12 günlük süre içerisinde çok daha sert fiyat hareketleri görülebileceğinin düşünülmesine neden oluyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment